ĆUPRIJA- Ideja stara gotovo tri godine – da se tartanom i teniskom podlogom pokriju otvoreni tereni Sokolskog doma u Ćupriji – u naredne dve nedelje trebalo bi da uđe u fazu realizacije. Kako je članove Opštinskog veća danas obavestio Ivan Aleksić, direktor Ustanove za sport SC „Ada“, „prošao je tender za projekat Evropske unije kojim je obuhvaćeno 26 lokalnih samouprava“. Štaviše, direktor Aleksić se već sastao sa izvođačima radova na otvorenim terenima ćuprijskog Sokolskog doma.

-Ono što je dobro to je da će vrlo brzo početi da rade, možda 4. ili 5. septembra. Zamolio sam ih da među prvima budemo mi jer u ostalim projektima, odnosno gradovima ima puno zatvorenih objekata koji mogu da se rade i u zimskom periodu. Ono što sam video iz tog predmera i predračuna, da je sve obuhvaćeno projektom. Možda će se javiti jedan mali problem i to na rukometnom i košarkaškom terenu, gde je ispucala kocka koja je nekada bila postavljena pa posle presvučena asfaltom, i to je sada izvođačima problem – kako to sanirati da eventualno ne bi došlo do pucanja nove podloge koja bude postavljena? Nikom nije u interesu da se to desi, već je u intersu da to bude urađeno da traje što duže. Takođe, vezano za četvrtu stranu Sokolskog doma, onu do teniskih terena, i taj tender je prošao i imao sam kontakt sa izvođačima. Oni će u što kraćem periodu krenuti sa realizacijom, kako bi oslobodili prostor da krenu ovi radovi sa podlogom. Iskreno se nadam da će do zime sve da bude završeno – rekao je na današnjoj sednici Opštinskog veća direktor Aleksić.

Podsetimo, podloga od tartana biće postavljena na rukometnom i košarkaškom terenu, a podloga slična onoj na kojoj se u njujorškom Kvinsu igra US open, biće postavljena i na teniskim terenima Sokolskog doma u Ćupriji.