ĆUPRIJA- Na 2. Most kup na Velikoj Moravi kod Ćuprije  oko 100 ribolovaca dva dana se takmičilo u kategorijama fider i varaličari.

Oko 60 ribolovaca takmičilo se u varaličarenju, odnosno pecalo je grabljivice veštačkim mamcima. Pobednik je Saša Marinković iz Zaječara, koji je prvi put na Velikoj Moravi demonstrirao tehniku nano light varaličarenja, što je na kraju i presudilo. Njegove varalice uzimala je i bela riba. Drugi je bio Vladan Miladinović iz Kruševca, a treći Slobodan Todosić iz Prokuplja. Varaličari su najmladjima održali čas ribolova i podelili im vredne nagrade. Najveću ribu na 2. Most kupu u Ćupriji upecao je Srđan Vujčić iz Ćuprije. Reč je o bucovu dužine 75 santimetra i težine preko 3,5 kilograma. Takmičenje je oba dana proteklo bez problema. Ribolovci su imali samo reči hvale za uslove koje pruža staza u „centru grada“.
Mnogobrojni sponzori, organizacije i pojedinci, pomogli su održavanje takmičenja. Organizatori su bili TO Ćuprije, URR „Varaličar“ i ribolovci Ćuprije.

– Ćuprija ima sve potencijale za organizaciju mnogo većih takmičenja, međunarodnog karaktera. Od naredne godine lokalna samouprava će ozbiljnijim sredstvima pomoći „Most kup“ , najavio predsednik te opštine Ninoslav Erić.