U NEDELJU 2. SVILAJNAČKI POLUMARATON

SVILAJNAC- 2. Svilajnački polumaraton biće održan u nedelju 13. oktobra. Očekuje se preko 500 učesnika iz cele Srbije, koji će trčati ulicama Svilajnca trasom dugom 21 kilometar, dok će istovremeno biti održana i Trka zadovoljstva na 5 kilometra. Zbog bezbednosti trkača, u periodu od 8:30 do 13:30 sati, za saobraćaj će biti zatvorene ulice: Svetog Save, Trg heroja, Hajduk Veljkova, Nadežde Petrović, Milosava Zdravkovića Resavca, deo ulice Braće Protić, Milice Marković, deo ulice Stevana Sinđelića, Kneza Lazara, Cara Dušana i Radomira Bisića. Opština Svilajnac i Atletski klub “Duge staze” pozivaju sugrađane da budu pored staze kojom će trčati polumaratonci i da ih bodre. Na trgu Mare Resavkinje ove godine ritam koraka prati bend “The Machine” iz Velike Plane. Dobar zvuk, pozitivne vibracije i jaka energija čekaju trkače u nedelju.

 

OPŠTE INFORMACIJE
– Prijave do 11.10.2019. godine. (svi prijavljeni trkači koji se prijave u ovom periodu, dobiće startni paket koji osim majice sadrži sve ostalo).
– Organizator manifestacije: ARK „Duge staze“ Svilajnac
– Podrška: Opština Svilajnac; Sportski savez opštine Svilajnac; Prirodnjački centar Svilajnac; Volonteri Poljoprivredno-veterinarske škola Svilajnac i Crvenog krsta Svilajnac, KUD “Sinđelić”.
– Mesto događanja: Svilajnac.
– Trke predviđene manifestacijom: Polumaratonska trka (21,1 km, limit 3h) i Trka zadovoljstva – (5,28 km, limit 1h).
– Satnica starta trka: Obe trke startuju u 10h u ul. Svetog Save, kod Parka evropskog prijateljstva.

STAZA
Staza je sertifikovana, ravna, bezbedna, jasno obeležena, idealna za postizanje ličnih rekorda. Duž staze nalaze se pripadnici policije i licenciranog obezbeđenja, redari-volonteri, volonteri Crvenog krsta Svilajnac, kao i sudije. Biće obezbeđena vozila policije i Hitne pomoći. Tri okrepne stanice na 2 km. Svaka okrepa imaće voće. Staza ima četiri ponavljanja.
Trči se sledećim ulicama: start trke kod Parka evropskog prijateljstva u ulici Svetog Save, zatim Trg heroja, Hajduk Veljkova, Nadežde Petrović, Milosava Zdravkovića Resavca, deo ulice Braće Protić, Milice Marković, deo ulice Stevana Sinđelića, Kneza Lazara, Cara Dušana i Radomira Bisića, do cilja koji se nalazi na mestu starta trke.

STARTNI PAKET
Za takmičare u polumaratonskoj trci: kesa polumaratona, dry fit majica, startni broj, elektronsko merenje vremena, čipovani broj, finišerska medalja, online diploma, okrepa na stazi i cilju, bon za ručak, piće (pivo/sok), bonžita i krem-bananica i ulaznica za obilazak Prirodnjačkog centra Svilajnac.
Za takmičare u Trci zadovoljstva pripremljen je prikladni startni paket (startni broj prilikom prijavljivanja u Prijavnom centru i finišerska medalja).

PRIJEMNI CENTAR
Prijemni centar za takmičare biće Hala sportova u Svilajncu u ulici Kralja Petra I, gde će se nalaziti svlačionice i garderoba i biće pod konstanim nadzorom organizatora. Obezbeđen je parking na tri lokacije: ul. Kralja Petra I (kod zgrade Crvenog krsta), kod Prirodnjačkog centra Svilajnac i kod Doma zdravlja Svilajnac. Parking je besplatan i pod nadzorom pripadnika obezbeđenja koji mogu da vas upute na Prijemni centar i dati vam sve potrebne informacije. Preuzimanje startnih paketa u subotu od 17 do 20h i u nedelju od 7 do 9:30h. Za učešće maloletnih lica potpisuju roditelj ili staratelj ili prilažu pismenu saglasnost.

Prijava na:
www.runtrace.org
Polumaratonska trka – 1.000 dinara
Trka zadovoljstva – BESPLATNA

ARK “DUGE STAZE”
E-mail: dugestaze.svilajnac@gmail.com
www.dugestazesvilajnac.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *