REKOVAC- Ministar prosvete Mladen Šarčević danas je u Rekovcu prilikom posete prosvetnim ustanovama i lokalnoj samoupravi izjavio da je cilj Vlade Srbije da ,,mladi ostanu da rade i žive u Rekovcu”. Predsednik opštine Rekovac dr Aleksandar Đorđević zahvalio se ministru na izdvojenom vremu i posetu Levaču i školama.

-Rekovac sa ministarstvom ima dobru saradnju i mnogo projekata realizovano, a očekujem da ćemo u budućnosti raditi na novim projektima od značaja za Levač, rekao je dr Đorđević.

Tokom posete Poljoprivredno-veterinarskoj školi ministar je govorio o  konkursima, novim fondovima, obnovi kompjuterske opreme, opreme na ekonomiji i realizaciji drugih projekata. Pre svega ističući  ,,budžetske linije koje će se baviti obnovom opreme u računarskim kabinetima, kao i u osnovnim školama gde je od prvog razreda uvedena informatika kao obavezan predmet”.

– Plan je da povežemo školu iz Rekovca sa školama iz većih centara koji imaju više uspeha, kaže Šarčević dodajući da je cilj da se što više mlađih ljudi obuči, da se novi planovi i programi primenjuju, jer je projektna nastava zaživela.

Ministar je sa svojim timom veliki broj škola u Srbiji i sada su po planu manje sredine, a cilj da sagleda da li se u celoj Srbiji sprovodi reforma obrazovanja.