DESPOTOVAC- Rukovodstvo opštine Despotovac obišlo sva odeljenja osnovne škole “Stevan Sinđelić” i predškolske ustanove u Jasenovu i Velikom Popoviću kako bi se uverilo u kvalitet nedavno realizovanih projekata. Realizacijom projekta, koji je finansiralo Ministarstvo pravde Republike Srbije u iznosu od približno 2,8 miliona dinara, stare đačke klupe, stolice i ormari, kao i katedre i fotelje za nastavnike su zamenjene novim. Osim novog nameštaja, u matičnoj školi je opremljen i kabinet za informatiku sa 17 laptopova, interaktivnom tablom sa projektorom, LCD televizorom i digitalnim fotoaparatom. Posle simboličnog obeležavanja povratka đaka i nastavnika u renoviranu Tehničku školu, jednog od uspešno realizovanih kapitalnih projekata u našoj opštini, a pred planiranje budžeta za narednu godinu, prestavnici opštine su želeli da provere kvalitet nedavno sprovedenih projekata.

Najpre, zgrada vrtića i isturenog odeljenja pomenute škole u Jasenovu je renovirana saradnjom meštana i lokalne samouprave, a potom i opremljena nameštajem, kao i učionice matične škole u Velikom Popoviću.

-Matična škola u Velikom Popoviću je jedna od školskih ustanova u našoj opštini u koju dugi niz godina nije ulagano. Kada je ovaj školski objekat u pitanju, na prvi pogled se može uočiti da je potrebna detaljna rekonstrukcija, te shodno tome mi već radimo na izradi projektne dokumentacije na osnovu koje ćemo dobiti mogućnost da u narednih godinu ili dve i otpočnemo sa kompletnom rekonstrukcijom škole. Pored ove, moj tim i ja radimo i radićemo na tome da se rekonstruišu i ostale škole u našoj opštini, pre svega u onim mesnim zajednicama gde postoji veći broj dece a potom i ostale, rekao je predsednik opštine Despotovac.

Direktor škole, Danijel Nešić, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa rukovodstvom opštine

-Drago mi je da vidim da je predstavnicima lokalne samouprave stalo do obrazovanja, do dece i do modernizacije školskih objekata. Naša saradnja sa lokalnom samoupravom je dobra i konstantna, što se vidi kroz realizaciju mnogobrojnih projekata. Zamenjen je nameštaj u matičnoj školi, a u isturenim odeljenjima u Medveđi i Jasenovu su renovirane škole. Verujem da će i u narednom periodu postojati saradnja sa lokalnom samoupravom, a sve u cilju da deci obezbedimo savremene uslove za školovanje, rekao je on.