ĆUPRIJA- U narednih pet godina Ćupričane će prevoziti paraćinski ,,Eurolin”. Ugovor o koncesiji potpisali su danas u predsednik te opštine Ninoslav Erić i predstavnika ,,Eurolin” Dejan Šuvajla.

-,,Eurolin” je ponudio najnižu cenu 65 dinara po kilometru, dok je cena ,,Kavim Jedinstvo” 135 dinara. Na osnovu te razlike za pet godina opština će uštedeti 60 miliona dinara. Opština će plaćati polovinu cene odnosno 32,5 dinara. Godišnje je Ćuprija plaćala prevoz đaka od 18 do 20 miliona dinara, a sa ovom koncesijom trošak opštine biće 6 miliona dinara, a imaćemo prevoz đaka i putnika. Otvara nam se mogućnost da subvencionišemo odlične đake i bolesne građane koji do zdravstvenih ustanova, rekao je predsednik opštine Ninoslav Erić.

U narednih 15 dana u opština će primati sve sugestije i primedbe građana u smislu reda  vožnje, jer će prevoz đaka i onih koji dolaze na posao biti povezan. Svi autobusi biće do 10 godina starosti i namenjeni za gradski prevoz.

-Zadovoljni smo što je opština prepoznala zančaj saradnje sa uspešnim privrednim društvima. Građani Ćuprije dobiće uslugu u skladu sa visokim standardima kvaliteta u ovom poslu, istakao je Šuvajla.

Do sada su javni i školski prevoz bili odvojeni u Ćupriji, te je objedinjavanje prevoza dovelo do ušteda što će omogućiti subvencionisanje za određene kategorije građana.