ĆUPRIJA- Ćuprija 2019. godinu završava sa milijardu dinara u budžetu, a želja prvog čoveka te opštine Ninoslava Erića je da se i u 2020. godini nadmaši taj rezultat

– Izvršenje budžeta Ćuprije sa današnjim danom iznosi preko milijardu dinara, to je velika stvar jer je izvršenje budžeta predhodne vlasti bilo 470 miliona. Duplirali smo budžet i više od toga.To znači da ćemo poboljšati komunulanu infrastrukturu, radimo na projektima, stabilnost, da smo radili sve što treba za optimalan ekonomski razvoj grada, napomenuo je on i dodao da svi dugovi pedhodnika  vraćeni, stabilizovan je i dupliran budžet.

– Započeli smo veliki broj projekta, koji su važni za razvoj grada. Izgradnja spomenika Caru Lazaru biće nastavljena, izgradili smo put prema manastiru Ravanica i parking mesta oko manastira, u ulici Kneza Miloša od Slavije do centra biće nastavljeni radovi, jedan od projekata je Atletski centar Srbije. Država će igraditi atletsku dvoranu za potrebe Svetskog atletskog prvenstva 2022. godine, bićemo deo te velike manifestacije. Izgradnja dvorane koštaće 12 miliona evra. Kompletna projektno-tehnička dokumentacija za zamenu vodovodne mreže u gradu je urađena, krećemo sa relizacijom tog projekta vrednog 6 miliona evra, prva faza je 3 miliona, najavio je Erić.

Višedecenijski problem vodosnabdevanje biće rešen zamenom 40 kilometara vodovoda u gradu, koji je  star pet decenija ima velike gubitke vode. Radove finansira Kancelarija za javna ulaganja. U nastavku će biti obavljena rekonstrukcija ulica gde bude zamenjena vodovodna mreža. Pored toga, biće realizovan projekat izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u selima.

-Ove godine finansiraćemo projektno-tehničku dokumentaciju za voodvodnu i kkanalizacionu mrežu u selima. Projekat će trajati nekoliko godina, ali završićemo sve poslove. Terekovo i Minelovo naselje biće prvi projekat izgradnje kanalizacije koji će finansirati Kancelarija za javna ulaganja, istakao je Erić.

On je najavio rekonstrukciju Opšte bolnice i očuvanje regionalnog zdravstvenog centra. Prva faza tog projekta kreće u januaru i to izgradnjom Internističkog  bloka i Toplane.

-Izgradnja novog mosta je veoma važna za grad i očekuje se rad na projektno-tehničkoj dokumentaciji,a 2021. godine biće postavljen kamen temeljac. Novi most omogućiće rekonstrukciju centra grada. Izgradićemo dva trga Dragoslavu Mihailoviću kod Gimnazije i Sećanja na Nato agresiju. Izmestićemo saobraćaj i omogućićemo veliku pešačku zonu. Kancelarija za javna ulaganja opredelila je sredstva za regulaciju Ludog potoka, što će rešiti problem poplava, naglasio je Erić.

Počinje izgradnja Centralnog trgovinsko-industrijskog parka u Dobričevu na više stotina hektara, završena je planska dokumentacija. Industrijska zona koja je porivredna budućnost Pomoraskog okruga.

-Početkom godine počinje realizacija velike kineske investicije za proizvodnju čarapa. Gomeks će graditi distributivni centar. Turska Feka automotiv je najbitnija investicija, završena je konstrukcija hale, počinju unutrašnji radovi i montiranje opreme, u martu se očekuje početak proizvodnje, precizirao je Erić.