Suprotno pravnm normama Republike Srbije, Viši sud u Beogradu drži više od godinu danapredmet P4P broj 848/19 bez ODLUKE, upkos tome što je Ustavni sud PONIŠTIO osporeni aktv.Zbog toga sam odlučio, dao ovom slučaju obavestim Udruženje novinara Srbije, Nezavisno udružebhe novinara Srbije, kao i nadležne državne organe. Ali, pođemo redom.

 

Ustavni sud Srbije je3. marta 2018. godine USVOJIO moju Ustavnu žalbu UŽ-7387/2015 i utvrdio da mi je kao novinaru povređeno pravo na slobodu izražavanja.

Ustavni sud je predmet  vratio na ponovno odlučivanje Višem suduu Kruševcu, koji se potom proglasio nenadležnim i po pravosnažnosti Rešenja spise dostavio Višem sudu u Beogradu.

Nakon toga,2018. godine nastupa smrt privatnog tužioca S.N. koji je u izvršnom postupku 2015. godine od mene naplatio 187.500 dinara, koliko me je pravosnažnom presudomkaznio Viši sud u Kruševcu, zbognavodnogduševnog bola, koji je privatni tužilacpretrpeo dok je 2012. godine u dnevnom listu „Blic“ čitao moj tekst o adaptaciji Srarog mlina u Mitrovom Polju.

O toj činjenici, ja i moj advokat, obaveštavamo Viši sud u Beogradu. Tražimo da sud prekine postupak protiv S.N. i isti nastavi sa njegovim pravnim sledbenikom, tj. suprugom M.N.Đ. koja je Rešenjem Osnovnog suda u Brusu nasledila svu pokretnu i nepokretnu imovinu svog  pok. muža, pa i pravo na njegovu penziju, a koja se nakon togaiz Aleksandrovca preselila u Užice.

Viši sud u Beogradu prosleđuje naš zahtevM.N.Đ , koja preko svog punomoćnika obaveštava ovaj sud, da NE ŽELI da preuzme dalji postupak. Nakon toga, 7. novemra 2018. godine Sud donosi Rešenje o prekidu postupka.

Moje brojne zahteve – urgencije za nastavak postupkaViši sud u Beogradu odbija kao neosnovane. Takođe, odbija i moj prigovor opovredi prava na suđenje u razumnom roku, uzobjašnjenje „da se radi o složenim činjeničnim i pravnim pitanjima“.

Zapravo, Viši sud u Beogradu pokušava da nađe izgovor za neefikasno postupanje i izigravanje Zakona, jer NIJE zakazao raspravu po predmetu P4P broj 848/19 od 30.10.2018. godine do danas.

Uvažene kolege, molim Vas da reagujete i pomognete mi da ostvarim Ustavom zagarantovano pravo na pravično i fer suđenje.

S poštovanjem novinar Gvozden Zdravić