JAGODINA- Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je sinoć u Jagodini na obeležavanju godišnjice od početka protesta da će ta stranka učestvovati na izborima ukoliko ,,postoji minimum minimuma”, odnosno uslovi kao u vreme devedesetih godina prošlog veka.

-Sačekaćemo dan raspisivanja izbora i onda da se pogledamo svi u oči, posebno mi u Novoj stranci, da vidimo da li postoje uslovi za izbore i ako ocenimo da postoji minimum minumuma, a to je ono što smo imali za vreme Miloševića 1996. godine, mislim da treba da izađemo i ponudimo građanima alternativu. Ne treba da se takmičimo sa Vučićem, kao što neke kolege rade, u demagogiji, prevarama, kvazi nacionalizmu, nego da budemo ono što jesmo, poštujemo svoj program i pokažemo da u Srbiji može da se živi bolje i da Srbija ponovo može da postane zemlja koju će poštovati, rekao je Živković.

-Siguran sam da to možemo da uradimo, inspiraciju možemo da nađemo u budućnosti naše dece, u herojima koji su ginuli za ovu zemlju, dr Zoranu Đinđiću koji je dao život za Srbiju. Pozivam građane da pođu sa nama i tako ćemo napraviti pravu, dobru i normalnu Srbiju, a kome to ne valja neka ide u bojkot, zaključio je on.