PARAĆIN- Posle saopštenja Opštinskog veća u Paraćinu u kome se najavljuje podnošenje krivične prijave zbog osnovane sumnje da je počino krivično delo trgovine uticajem protiv direktora Tehnološke škole Dejana Nešića, jer je ,,koristeći svoj službeni, odnosno pretpostavljeni društveni uticaj u Srpskoj naprednoj stranci posredovao da se izvrši službena radnja koja se ne bi smela izvršti” oglasili su se direktorka OŠ Đura Jakšić Svetlana Gajić, koja je zahtevaća pomoć Opštinskog veća u ovom slučaju, Nešić i paraćinski SNS .

Naprednjaci su saopštenje ocenili kao ,,laž, koju su objavili mediji sa lažnim vestima plaćeni milionima dinara naših para je da opštinski odbor SNS u Paraćinu utiče na smenu direktora škola, i to izrečeno iz usta aktivistkinje Demokratske stranke Svetlane Gajić koja se više puta nudila da pređe u Srpsku naprednu stranku kako bi zadržala funkciju direktorke OŠ Đura Jakšić. Nismo primili gospođu Gajić u redove naprednjaka, jer se protiv nje vodi više postupaka zbog nesavesnog poslovanja.” i naveli da  je Dejan Nešić, po mišljenju roditelja i učenika, najbolji direktor jedne obrazovne ustanove u poslednjih 10 godina u opštini Paraćin, kao i da će SNS podneti odgovarajuće krivične prijave protiv direktorke OŠ Đura Jakšić Svetlane Gajić i predsedavajućeg opštinskog veća Saše Paunovića.

Svetlana Gajić je okarakterisala saopštenje Povereništva SNS kao sadržaj mnoštva zlonamernih neistina i laži vezanih za njeno ime kao direktorke OŠ Đura Jakšić.

-Prilikom telefonskih razgovora, kao i u ličnom kontaktu sa čelnim ljudima Povereništva Srpske napredne stranke u Paraćinu i njihovim ”pomoćnicima” otvoreno mi je nuđeno članstvo u Srpskoj naprednoj stranci koje bi bilo nagrađeno mojim ostankom na funkciji i zaposlenjem mojih ukućana, stoji u njenom demantu.

-Neistina je da se protiv mene vodi više postupaka zbog nesavesnog poslovanja i to da se za moje ime mogu vezati mnogobrojne afere. Cilj ove laži je jasan: diskreditovati moje ime, narušiti lični ugled, uznemiriti moju porodicu, a posebno oštetiti ugled pkole koja godinama unazad ostvaruje izuzetne rezultate iz oblasti obrazovanja i vaspitanja, napisala je Svetlana Gajić i dodala da je u njenom mandatu OŠ Đura Jakšić ocenjena najvišom ocenom pri eksternom vrednovanju za kvalitet rada, a 2019.godine na završnom ispitu ostvaren je izuzetan prosečan broj poena po učeniku čime smo zauzeli deveto mesto u Republici Srbiji od 1200 osnovnih škola, a ona je u postupku dobijanja licence za direktora iz prvog kruga, najbolje ocenjenih škola.

Reagujući na krivičnu prijavu koju je Opštinsko veće Opštine Paraćin podnelo protiv njega pod sumnjom da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, kao i na pismo direktorke OŠ “Đura Jakšić” Svetlane Gajić Opštinskom veću koje je i bilo povod za prijavu, direktor Tehnološke škole Dejan Nešić rekao je za paraćinke medije da su te optužbe potpuno neosnovane. On kaže da protiv njega do sada nije bila podneta nijedna krivična prijava, kao i da je iznenađen krivičnom prijavom Opštinskog veća, jer ne shvata optužbe koje su mu upućene i objašnjava da ne vidi nikakvu mogućnost da on, kao direktor jedne srednje škole u Paraćinu, može na bilo koji način da utiče na odluke Ministrastva prosvete, odnosno  da razrešava i postavljanja direktore u paraćinskim školama.

On je najavio da će protiv Svetlane Gajić podneti krivične prijave zbog iznetih kleveta, kao i da je reč o nastavku kampanje protiv njega.  

-Kakav uticaj kao direktor Tehnološke škole mogu da imam oko postavljanja direktora ,,Đura Jakšić”, takve tvrdnje su, svakom ko se iole razume u ovu materiju, potpuno smešne. Gledajući potpuno laički na ovu situaciju pre mogu da zaključim da opštinsko veće i predsedavajući tog veća rade upravo ono što meni hoće da stave na teret, rekao je Nešić paraćinkci medijima.

Svetlana Gajić je reagovala podsećajući kolegu Nešića na njihov ,,slučajni” susret ,,kojom prilikom me je zaista, naglašavajući svoj status lica zaduženog za prosvetu u Povereništvu Srpske napredne stranke u Paraćinu,  obavestio da ću biti razrešena dužnosti direktorke”.

-Neistina je da Dejan Nešić nema uticaja: ”oko postavljenja direktora  osnovne škole Đura Jakšić…”, pošto se deklarisao kao lice zaduženo za prosvetu. Takođe, zabrinjavajuća je činjenica da je upućen u tok, kao i u ishod inspekcijskog nadzora  i pre isticanja roka za postupanje, čak manipulišući i imenima za budućeg vršioca dužnosti direktora OŠ Đura Jakšić u Paraćinu, stoji u njenom odgovoru Nešiću.

-Na žalost, ranije smo kao kolege oko svakog problema sarađivali korektno i sve u korist obeju škola,  a sada komuniciramo kao suprotstavljene strane, gde je moja najveća greška to što nisam pretpostavila da je došlo vreme da svaki ”slučajni susret” i razgovor mora da bude na neki način zabeležen, kako ne bih bila okarakterisana kao neko ko ”kleveće” i ne govori istinu, napisala je ona u saopštenju.

-Napominjem, da se na ovaj način ne nanosi šteta i ruši ugled samo meni lično, već i mojoj porodici, a najviše školi, kolektivu, učenicima i roditeljima. Ne samo zbog ovog ”slučajnog” susreta, već i zbog mnogobrojnih ranijih uznemiravanja telefonskim putem i ličnim kontaktima od strane čelnih ljudi i njihovih ”pomoćnika” Povereništva Srpske napredne stranke u Paraćinu  zatražila sam pomoć Opštinskog veća opštine Paraćin i na taj način želela da ukažem na problem koji imam već duže vreme, navela ona u saoptenju.