BEOGRAD- Preduzeća od strateškog značaja imamo 8 i kod svih je u pitanju sprovođenje UPPR, sem za JP PEU Resavicu gde krećemo u zatvaranje rudnika i u daljem delu izveštaja dat je program za postupanje u tom slučaju, najavio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan B.Grgurević na skupštinskom Odboru za privredu

-Na privatizaciju u Srbiji trenutno čeka 83 preduzeća od čega za 67 ne može da bude objavljen javni poziv, rekao je Grgurević i dodao da će država krenuti u zatvaranje rudnika Resavica, a o čemu će biti objavljen program.

Od ranije je poznato da će biti zatavrani rudnici uglja čiji se vek eksploatacije završi, a to su Vrška Čuka, Bogovina, Krepoljin, Jasenovac i Ibarski rudnici. Inače, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić dogovorio je nedavno u Pragu nastavak intenzivne saradnje sa Češkom u sektoru rudarstva i energetike, i očekuje skoru realizaciju projekta nabavke opreme i modernizaciju proizvodnje u rudnicima Soko i Rembas. To preduzeće poznato je nizu korupcionaških afera najodgovornijih ljudi, kao i po basnoslovnim državnim subvencijama od po 40 miliona evra godišnje.