SVILAJNAC- Direktor JVP „Srbijavode“ Goran Puzović danas je u Svilajncu sa predsednikom te opštine  Predragom Milanovićem najavio realizaciju sistema za navodnjavanje „Resavskacelina“ na 1050 hektara.

-Prethodne tri godine radili smo intenzivno na regulaciji reke Resave i uložili preko 600 miliona dinara u taj poduhvat. Najveći deo finansiralo je JVP ,,Srbijavode”, bilo je i donacija, pomogla je i Kancelarija za javna ulaganja. Zapravo mi bez njihove podrške, kao i podrške Vlade Srbije, ne bismo mogli ovo da uradimo. U selu Subotica se završava druga faza regulacije reke Resave, u gradu je taj posao završen do kraja. Na prvom mestu je da zaštitimo ljude i imovinu, a zatim i poljoprivredno zemljište. Na početku smo drugog velikog projekta a to je izgradnja novog sistema za navodnjavanje. Ovo je veliki dan za svilajnačke poljoprivrednike koji će moći na jedan nov, organizovan I siguran način da se bave poljoprivredom, rekao je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.
Projekat je vredan oko 400 miliona dinara, koji će biti finansiran iz kredita EBRD, obuhvatiće 1.042 hektara zemljišta za novodnjavanje. Neophodnost razvoja sistema za navodnjavanje uslovljena je sušama, koje su sve češće i koje poprimaju karakter elementarnih nepogoda.
Generalni direktor JVP ,,Srbijavode” Goran Puzović je najavio realizicaju novog projekta.

– Dve godine smo radili na saniranju posledica koje su ostavile poplave iz 2014.  godine i sada nam predstoji razvojni deo. Kao što možete da vidite Svilajnac je sada bezbedan grad. Ovo je dobar primer saradnje između Vlade Srbije, JVP ,,Srbijavode” i lokalne samouprave gde smo zajedničkim delovanjem i zajedničkim idejama uspeli da prevaziđemo probleme na koje smo nailazili. I ono što je najbitnije danas ljudi žive bezbednije. Sada ulazimo u razvojni deo, ulazimo u prvu fazu izgradnje koja podrazumeva 1.050 hektara modernog sistema za navodnjavanje koji će doprineti sigurnijoj poljoprivrednoj proizvodnji i dati nadu poljoprivrednim proizvođačima da sa svojim proizvodima budu konkurentniji na tržištu. Nakon toga radimo projekat i za drugu fazu i nadam se da do kraja godine bude gotov. Ovde nije kraj, ako vidimo da postoji još neki problem na teritoriji opštine Svilajnac, a da ima veze sa Srbijavodama, mi smo tu da pomognemo, zaključio je on i

Inače to preduzeće uložilo u proteklomperidou 6,5 milijardi za sanaciju 520 lokacija koje u bile ugroženo poplavom 2014., 40 miliona evra iznosila su kapitalna ulaganja i za održavanje postojećih vodprivrednih objekata utrošeno 6,7 milijardi dinara.