Predsednik Opštine Paraćin i zamenik predsednika Demokratske stranke Saša Paunović izjavio je da još nije doneta odluka da li će se izaći na lokalne izbore u Paraćinu, ali da on vidi razliku u izbornim uslovima u Paraćinu i Šapcu u odnosu na druge gradove u Srbiji.

On je, za emisiju TV Vojvodine “Prav ugao” rekao da “traži i očekuje” da se kroz dijalog u DS donese odluka o lokalnim izborima u Paraćinu i da neće naneti štetu stranci u kojoj je godinama.

“Ako DS ostane čvrsto pri odluci o bojkotu, nije moguće, niti će biti predata lista DS u Paraćinu. Ako DS donese takvu odluku, onda će biti na nama u Paraćinu, koji tamo živimo i radimo, da donesemo odluku šta činiti dalje”, rekao je Paunović.

U tom slučaju moguća su dva puta: “Jedan put je da se ne izađe na izbore u Paraćinu, a drugi da se izađe” – rekao je Paunović i naveo da onda neće biti moguće da se izađe na izbore kao DS, niti je moguće da oni koji se budu kandidovali budu članovi DS.

On je rekao i da se DS trudi da ne bude viđena kao neko ko ruši savez opozicije.

Rekao je da, ako bi se došlo do odluke da se izađe na izbore u Paraćinu, a desi se “pritisak” vlasti, “neregularnosti, tuče”, čega je bilo na ranijim lokalnim izborima, može se prekinuti izborni proces u Paraćinu, kao što je moguće i povući izborne liste.

Podsetio da je Paraćin bio izuzet od odborničkog bojkota učešća u skupštinama lokalnih vlasti, jer u paraćinskoj ne vlada Srpska napredna stranka, a takav sastav će imati i mesna komisija koja će sprovoditi izbore.

“Nisam sreo građanina u Paraćinu koji misli da slobodu koju imamo, treba da predamo i prepustimo”, rekao je Paunović.