PARAĆIN- Odbornici SO Paraćin formirali su Anketni odbor i usvojili su zahtev grupe odbornika da se ,,privrednici na teritoriji opštine Paraćin upoznaju sa informacijom o pritiscima na paraćinske preduzetnike od strane članova Srpske napredne stranke u Paraćinu”. Članovi Anketnog odbora su   Dragan Mitić, Ljubiša Rajić, Nemanja Jovanović, Bogdan Babić i Stanoje Radić. Cilj rada Anketnog odbora je sagledavanje situacije i utvrđivanje činjenica u vezi pritisaka i pretnji upućenih preduzetnicima, kome se mogu obratiti sva lica koja imaju saznanja vezano za ovu temu, putem pošte, anonimno, na adresu opštinske uprave, ul.Tome Živanovića 10, Paraćin, sa napomenom «Za anketni odbor o pritiscima na preduzetnike» i putem elektronske pošte na adresu anketni_odbor@paracin.rs.
Anketni odbor će o svojim saznanjima obavestiti domaću i međunarodnu javnost i institucije. Obavezano je Opštinsko veće opštine Paraćin da sprovede obaveštavanje svih preduzetnika i pravnih lica, dostavljanjem otvorenog pisma“ navodi se u zaključku.

Zadatk Anketnog odbora je da istraži da li su osnovane sumnje i tačni navodi više lica koja se izjašnjavaju kao privrednici koji svoju delatnost obavljaju na teritoriji opštine Paraćin i koji su se obratili odbornicima Skupštine opštine Paraćin ukazujući na navodne pritiske na paraćinske privrednike od kojih se traži da se uključe u aktivnosti Srpske napredne stranke u Paraćinu kao donatori ili na druge načine, pod pretnjom uništavanja poslovanja putem policije i drugih državnih institucija. Anketni odbor će ispitati prijave poslate putem pošte, anonimno, stoji u odluci odbornika.