SVILAJNAC-Rukovodstvo Opštine Svilajnac, održalo je sastanak sa direktorima i predstavnicima javnih institucija i službi, na kome je dogovorena koordinacija svih nadležnih organa u slučaju pojave korona virusa na teritoriji opštine. Sve mere koje su preduzete i koje će se preduzimati u narednom periodu u skladu su sa odredbama Vlade Republike Srbije i preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

-Na teritoriji Opštine Svilajnac, za sada, nije zabeležen ni jedan slučaj pojave korona virusa, izjavila je direktorka Doma zdravlja dr Vera Branisavljević. Ona je istakla da ova ustanova u potpunosti sprovodi sve mere koje propisuju Ministarstvo zdravlja i Zavod za javno zdravlje Republike Srbije u cilju prevencije pojave virusa COVID 19.

-Sve javne ustanove na teritoriji naše opštine već sprovode mere u cilju sprečavanja pojave,širenja i suzbijanja korona virusa. Opštinska inspekcija vršiće nadzor sprovođenja ovih mera, prvenstveno u vrtićima i školama, najavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.