ĆUPRIJA- Svi prodajni i uslužni objekti – kafići, kafane, restorani, frizerski saloni, malo-prodajni objekti široke potrošnje na teritoriji opštine Ćuprija, sem objekata prehrambene namene – marketi, i apoteke zbog uvođenja vanrednog stanja do daljeg neće raditi, odlučio je Opštinski štab za vanredne situacije.
Poljoprivredne apoteke, maloprodajni objekti za hranu za životinje, kao i benzinske pumpe, trafike i trgovine, koje se bave prodajom robe za higijenu, nastaviće da rade.
Svi vlasnici prehrambenih objekata i apoteka dužni su da obezbede svoje zaposlene i da ulazak u objekte bude kontrolisan, što znači da u objektu ne bude istovremeno više od petoro kupaca.
Objekti prehrambene namene,marketi, u obavezi su da obezbede isporuku proizvoda kroz improvizovane šaltere ili paravane, kako bi obezbedili svoje zaposlene.
Ugostiteljski objekti koji pripremaju hranu kućnu dostavu hrane mogu da obavljaju u vremenu od 5 do 20 časova, uz obavezno poštovanje higijensko sanitarne zaštite. U istom vremenu dozvoljena je i dostava robe široke potrošnje na kućnu adresu.
Zbog vanrednog stanja, zatvaraju se zelene pijace i ograničava se rad pekara i objekata za prodaju brze hrane do 12 časova uz mogućnost dostave hrane u vremenu od 5 do 20 časova.