SVILAJNAC- Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Svilajnac donete su sledeće Naredbe:
1. Naredba o utvrđivanju radnog vremena svih pravnih subjekata na teritoriji opštine Svilajnac do 16 časova, počev od 22. marta 2020. godine, osim subjekata za koje je utvrđena radna obaveza u vreme vanrednog stanja.
2. Naredba o utvrđivanju radnog vremena sa potrošačima svih maloprodajnih objekata na teritoriji opštine Svilajnac, počev od 22. marta 2020. godine, na sledeći način:
1. Ponedeljak – subota od 07.00 do 16.00 časova;
2. Nedeljom od 08.00 do 16.00 časova;
3. Nedeljom od 04.00 do 07.00 časova isključivo za građane starije od 65 godina.
Rad logističkih centara i snabdevanje objekata može da se obavlja celodnevno u skladu sa procedurama koje definišu kretanje lica i posebne radne naloge za zaposlena lica.
Broj potrošača u maloprodajnim objektima može biti jedan potrošač na četiri kvadratna metra uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti, a u skladu sa merama Vlade Republike Srbije.
3. Naredba o zabrani boravka u svim parkovima i javnim površinama namenjenima za rekreaciju i sport na teritoriji opštine Svilajnac, počev od 22. marta 2020. godine.

Na osnovu odluke predsednika opštine Svilajnac Predraga Milanovića, podeljena je oprema članovima odreda Civilne zaštite. Njihov zadatak u narednom periodu biće isporuka namirnica, lekova i dezinfekcionih sredstava najstarijim sugrađanima na teritoriji cele opštine Svilajnac. Civilnu zaštitu čini 30 članova iz grada i sela i oni su danas zadužili svu potrebnu opremu koja će im omogućiti izvršenje zadataka.