JAGODINA-Jagodinske Zelena i Šarena pijaca rade normalno, kao i da nije vanredno stanje kažu preostali trgovci na tezgama. Poljoprivrednika ili zanatlija nema, jer je zabrana kretanja starijih od 65 godina, a i ukinut je javni saobraćaj. Sve pijace u okruženju su zatvorene, u Beogradu su recimo odredili tri dana u nedelji kada pijace na otvorenom rade, dok su one u zatvorenom prostoru prestale sa radom.

-Sada su nakupci iz drugih opština srednom i subotom, ali i ostalim danima navalili u Jagodinu. Biznis u doba korone ne cveta, ali moramo da radimo, kažu jagodinski pijačni trgovci.

Proteklih dana primećen je, naročito u nedelju od 4 do 7 sati kada u su stariji od 65 godina išli u nabavku, veliki broj mlađih građana u Jagodini bez ikakvih dokumenata o kretanju u vreme zabrane, bez radne obaveze, a da policija nije reagovala, već se sklanjala od njih. Takođe, nije baš najasnije zašto Jagodinci na funkcijama stariji do 65 godina i dalje aktivno obavljaju svoj posao i nisu u izolaciji. Neki ugostiteljski objekti pri hotelima ili raznim smeštajima rade….

Međutim, dok god u Jagodini nema ni jednog slučaja obolelog od novog korona virusa, očigledno nema ni potrebe za apsolutnom primenom državnih mera.

Komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik  Ratko Stevanović obvestio je građane da maloprodajni objekti rade po sledećem sistemu:

-ponedeljak-subota 7-15 sati

-nedelja za starije od 65 godina od 4-7 sati, a za ostale građane od 8-15 sati

-trgovine mogu samostalno da odrede svoje radno vreme u gore propisanim granicama.