ĆUPRIJA- Komandant Štaba za vanredne situacije u Ćupriji Ninoslav Erić potvrdio je u subotu za portal nova.rs da je sada najteže lekarima.

-Tačno je da su lekari sada preopterećeni i da dežuraju po 24 sata, ali je situacija teška i nadam se da ćemo brzo izaći iz svega. Mi smo se kao opština potrudili da im obezbedimo sve zaštitne mere i da pre svega oni budu zaštićeni. Među potvrđenim slučajevima zaražanih korona virusom je samo jedna medicinska sestra, rekao je u subotu Ninoslav Erić za portal nova.rs.

Kao meru prevencije za dalje širenje korona virusa, opština Ćuprija redovno dezinfikuje sve javne površine, a na četiri punkta u samom gradu, kao i u okolnim selima, postavljene su cisterene sa sredstvima za dezinfekciju, koje građani mogu besplatno da preuzmnu. Vojska Srbije se priključila akciji dezinfekcije i obezbeđuje zdravstvene ustanove.

Komandant Štaba za vanredne situacije u Paraćinu Saša Paunović potvrdio je u subotu da su dva zdravstvena radnika iz ćuprijske bolnice, koji žive u Paraćinu, zaraženi novim korona virusom.

U Pomoravskom okrugu je 48 obolelih, najviše u Ćupriji 34, prema informacima Erića, koji je takođe saopštio da su tri lica, koja su bila zaražena, iz Ćuprije i Paraćina preminula.