ĆUPRIJA- Odeljenje hemodijalize u Opštoj bolnici u Ćupriji danas je normalno radilo, posle dvodnevnog redukovanog rada, ponedeljak i subota, što je bilo posledica testiranja pacijenata na covid-19.

-Pacijenti koji su pozitivni upućeni su preko matičnih domova zdravlja u tercijarne ustanove koje mogu paralelno da leče covid-19 i dijaliziraju pacijente. Sve je potpuno normalno i redovno na Odeljenju hemodijalize, prema rasporedu se obavljaju dijalize. Nemamo još uvek ukupne informacije o ukupnom broju pozitivnih pacijenata sa dijalize, jer su neki testirani ranije a neki kasnije. Ima raznih puteva za viruso od porodice, preko transporta, svega… Kao osetljivu grupu pacijenata, po nalogu epidemiologa i Štaba, svi su  testirani, kaže direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Ivan Milojević.

Sa teritorije okruga i iz Ćuprije u Opštoj bolnici dijalizira se 134 pacijenta, u bolnici nisu imali podatak koliko je pozitivnih, a  prema nezvaničnim informacijama do sada  je blizu 40 pacijenata sa dijalize zaraženo koronom.

-Imali smo dva dana redukovanog rada, jer smo čekali rezulate testiranja, sve ostalo je normalno i pacijenti ne treba da brinu. Sporadično, imamo po neki pozitivni slučaj među zdravstvenim radnicima, dosta se testira zdravstvenih radnika. Od Kovid odeljenja do ostalih, ali nije to u usponu onako kako bilo na početku. Ukupno je sedamdesetak pozitivnih među zaposlenima, dosta se oporavilo, ima ljudi koji su izašli iz bolnice sa dva negativna testa. Zaposleni iz prvog talasa su oporavljeni, ne mogu da kažem da ih nema. Cilj da nemamo pozitivne među pacijentima i zdravstvenim osobljem, navodi dr Milojević.