DESPOTOVAC- Štab za vanredne situacije opštine Despotovac danas je doneo odluke o početku rada pijace i uslužnih maloprodajinih objekata, te obustavljanju plaćanja vrtića za vreme vanrednog stanja

-Prateći odluke Republičkog štaba za vanredne situacije, radno vreme trgovinskih radnji produženo je do 17 časova, a dozvoljen je rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo – knjižare, trgovci tehničkom robom, građevinskim materijalom i slično. Rad i dalje neće biti dozvoljen u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, kao što su frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri.

-Za vreme trajanja vanrednog stanja roditelji neće imati obavezu plaćanja boravka dece u predškolskim ustanovama.

-Dozvoljen je rad zelene pijace PONEDELjKOM, SREDOM I PETKOM u periodu od 07 do 13 časova. Prodavci i kupci moraju imati maske i rukavice i nikome neće biti dozvoljen ulazak na pijacu bez pomenute zaštitne opreme. Red će održavati zaposleni u Komunalnom javnom preduzeću „STAN“ u saradnji sa volonterima, koji će posle završetka rada površinu pijace dezinfikovati.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su bili disciplinovani i pokazali odgovornost prema sebi, ali i prema drugima u ovoj situaciji. Apelujemo na sve da nastave sa poštovanjem mera koje su propisane od strane Vlade Srbije, stoji u odluci Štaba za vanredne situacije.