JAGODINA- Privatna škola Crnjanski u Jagodini započela je izgradnju velikog sportsko – obrazovno – turističkog kompleksa, površine 8500 m2 sa 3 bazena, sportskom halom za košarku i atletiku, đačkim internatom i tutističkim apartmanima. Prilikom polaganja kamena temeljca, predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma je rekao da je ovo prvi put u Srbiji da privatni investitor sam pravi zatvoreni bazen bez pomoći iz budžeta lokalne samouprave i države.


“Grad Jagodina je stvorio uslove i izgradio brojne turističke sadržaje i na taj način privukao i privatne investitore da finansiraju i grade ovakve objekte koji će poboljšati turističku ponudu Jagodine. Kada se bude izgradio ovaj kompleks, u prečniku od 400 metara imaćemo akva park, muzej voštanih figura, zoološki vrt kamp za đake, zatvorene bazene. Siguran sam da će Jagodina biti najbolja turistička destinacija u Srbiji i na Balkanu. U Beogradu ne postoji ovakav kompleks koji neće služiti samo đacima škole Crnjanski već i za đake drugih osnovnih i srednjih škola i fakultete u Jagodini, kao i za sve druge zainteresovane za bavljenje sportom. Broj turista koji dolaze u Jagodinu iz godine u godinu raste zato što stalno gradimo nove sadržaje i ulepšavamo grad. Sa ovim objektom pospešićemo i zimski turizam a siguran sam da će i veliki broj klubova dolaziti u Jagodinu na pripreme i da neće odlaziti u druge države. Takođe na ovaj način, ulaganjem u prosvetu i sport zadržaćemo naše mlade talente u Jagodini”.
Dragan Marković Palma je ovom prilikom rekao da je vreme korone iza nas i da je vreme da nastavimo da gradimo i razvijamo ovaj grad.


Direktorka škole Crnjanski, Dragana Ivanović izjavila je da je škola u ovom projektu veliku podršku imala od Skupštine grada Jagodina na čelu sa Draganom Markovićem Palmom.
“Prava je sreća kada se na jednom mestu nađu ljudi koji imaju viziju, koji rade na unapređenju kvaliteta života, obrazovanja, sporta, zdravlja. Sa takvim ljudima ništa nije nemoguće i teško”.
Vladan Radovanović, vlasnik kompanije Visokogradnja, i investitor istakao je značaj ovog kompleksa koji će obezbediti dodatni sadržaj, bolju prezentaciju grada Jagodina i svima nama doneće jedan reprezentativni kapacitet koji ima i obrazovnu komponentu.
Objekat je planiran da se otvori 2021. godine.