Saopštenje za javnost predsednika Opštine Paraćin-Postupak za smenu direktora OŠ Vuk Karadžić iz Potočca

PARAĆIN- Na osnovu priloga objavljenog u medijima 27.maja,  predsednik opštine Paraćin Saša Paunović izjavio je da opština Paraćin pokreće proceduru za smenu Radiše Jovičića, direktora O.Š. ,,Vuk Karadžić” u Potočcu, koji po njegovom mišljenju ne samo da bi morao da uzgubi javnu funkciju koju obavlja, već je pitanje da li bi uopšte trebao da ostane u sistemu obrazovanja i vaspitanja.

Njegova odgovornost je dvostruka, navodi se u saopštenju predsednika Opštine Paraćin.

1.Kao direktor škole nije obavljao svoju dužnost. Dozvolio je da rasveta u školskom dvorištu i na sportskim terenima godinama bude van funkcije, a sami sportski tereni i školsko dvorište budu zapušteni do te mere da se sportski tereni ne mogu koristiti, iako se godinama unazad od njega tražilo da reši taj problem, a za šta je Opština izdvajala sredstva u budžetu.

2.Drugi razlog za njegovu odgovornost je to što je, kako stoji u izveštaju medija i kao što tvrde meštani Raševice, dozvolio, pa čak izgleda i organizovao akciju političke stranke u školskom prostoru i to političke stranke na čijoj se listi za odbornike nalazi on sam.

Ovo je apsolutno protivzakonito i nesumljiv razlog da direktor škole koji tako postupa bude razrešen istog trena.

Pozivam ministra prosvete gospodina Mladena Šarčevića da pokaže istu revnost kakvu je pokazao prilikom smenjivanja drugih direktora u Paraćinu zbog minornih propusta u radu, a zapravo zbog toga jer nisu bili članovi Srppske napredne stranke, i da izvrši svoju dužnosti i razreši dužnosti direktora O.Š. Vuk Karadžić i Paraćinu Radišu Jovičića, stoji na kraju saopštenja Saše Paunovića.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *