PALMA : BUDUĆNOST JE SA PROVERENIM LJUDIMA SA REZULTATIMA

JAGODINA- Tim koji predvodi Dragan Marković Palma nastavio je predizbornu kampanju u Jagodini, podnošenjem izveštaja o radu i planovima za naredni period, tribinama u domovima kulture u jagodinskim selima Donji Račnik, Miloševo, Bagrdan, Lovci i Strižilo.

-Do našeg dolaska na vlast 2004. godine, u Jagodini je ostalo bez posla 10.000 radnika i praktično su nestale kompanije kao što su Fabrika kablova, Morava, Resava, Palas, Budućnost, Minel i ostale. Mi smo uspeli da ponovo zaposlimo ljude i jagodinska privreda poslednje četiri godine beleži suficit, koji je samo prošle godine iznosio blizu 8.000.000 dolara, a sve fabrike koje su strani investitori otvorili u Jagodini proširli su svoje kapacitete za nekoliko hiljada kvadrata i povećali broj radnika. Tako da mi nemamo razloga da brinemo za budućnost, poručio je Palma.

-Meni ne trebaju visoke funkcije da bi radio za građane Srbije. Ja hoću da pomognem sa mojim iskustvom i onim što znam i nikada se neću boriti za funkcije, ali ću se boriti za svakog čoveka u Srbiji. Danas je veoma važna reč, odnosno kada nešto kažeš i obećaš, to moraš i da ispoštuješ i to je moja i poslovna i politička deviza. Ja pozivam građane da na izborima glasaju za proverene ljude sa rezultatima, sa delima, jer u njima je budućnost. Ivica Dačić je uspeo da znatno poboljša međunarodnu poziciju Srbije. Dačić je svima pokazao u svetu na svom primeru kako razmišlja i izgleda jedan Srbin i službeno i društveno i da odgovori kada treba, a i da peva. Za takve ljude treba glasate“, rekao je Marković.

SRPSKO KOLO

„Srpsko kolo je ušlo u UNESKO kao deo naše kulturne nematerijalne baštine. I zato je bitno da u što više gradova i sela u Srbiji ima kulturno umetničkih društava. Jagodina je redak primer gde smo u gotovo svim selima, a ima ih 52, sagradili nove domove kulture i stvorili uslove za bavljenje kulturom i očuvanjem tradicije. Gotovo svako jagodinsko selo ima i kulturno umetničko društvo i mi poštujemo te mlade ljude koji izdvajaju dva do tri dana nedeljno da vežbaju tako što im lokalna samouprava obezbeđuje narodnu nošnju i sve uslove za rad, a većina njih je više puta sa našim delegacijama putovala u inostranstvo gde su prezentovali srpsku narodnu igru“, izjavio je Marković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *