PARAĆIN- NVO Građanski pokret – slobodan izbor je juna uradila istraživanje javnog mnjenja na uzorku od 500 punoletnih građana na teritoriji opštine Paraćin, istraživačkom tehnikom licem u lice u okviru domaćinstva, a istraživački instrument je upitnik od 7 pitanja. Prema tom istraživanju lista ,,Saša Paunović – Sigurno napred” ima poverenje 45,8 odsto Paraćinaca, što je do sada  ubedljivo najveća podrška listi koju predvodi aktuelni predsednik opštine Saša Paunović u proteklih 20 godina. Na drugom mestu po podršci građana je lista SNS sa 26,9, treći je Po-kret ,,Svi za Paraćin” sa 10,6, dok liste liste Pokret za selo i grad, SPS i Zdrava priča imaju po 3,8 odsto. Dok je 3,3 odsto građana izabralo neku drugu opciju.

Najveće poverenje Paraćinaca na parlamentarnim izborima uživa Srpska napredna stranka sa 65,9 odsto podrške, pa daleko iza nje na drugom mestu Socijalistička partija Srbije sa 13 odsto, Srpska radikalna stranka sa 4, Pokret slobodnih građana sa 3,4 odsto i SPAS 2,4 odsto.

NVO je u brošuri navela da je istraživanje urađeno uz pomoć CESID, što je ta organizacija obrazložila tehničkom podrškom, odnosno obradi prikupljenog materijala, ali ne i učestvovanjem samom istraživanju.

-Ovim putem naglašavamo da istraživanje o kome je reč nije sprovedeno od strane agencije za istraživanje javnog mnjenja CeSID DOO, niti od strane CeSID-ovih obučenih i akreditovanih terenskih saradnika. Agencija za istraživanje javnog mnjenja CeSID DOO u ovom slučaju nije učestvovala u bilo kom aspektu samog istraživanja. Odgovornost za verodostojnost i tačnost dobijenih podataka, kao i za medijsko predstavljanje istih, ima isključivo ona organizacija koje je sprovela ovo istraživanje, stoji u reagovanju CESID.