NAGLO POVEĆANJE BROJA ZARAŽENIH OD KORONE U SRBIJI, NAVODI NA MOGUĆE VRAĆANJE VANREDNIH MERA

Imunolog iz Dečje klinike u Tiršovoj Srđa Janković da je ponovno uvođenje policijskog časa ekstremno malo verovatno, ali da selektivne mere i određene vrste obaveza koje bi bile sprovođenje i zakonski – nisu isključene.

Direktorka Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” Verica Jovanović izjavila je da sve preporuke za ponašanje usled opasnosti od koronavirusa važe i za predstojeće izbore.

Ona je navela da to podrazumeva održavanje distance sa drugim ljudima od jednog metra, zadržavanje na biračkom mestu ne duže od 15 minuta, kao i korišćenje zaštitnih sredstava poput maski, rukavica i dezinficijenasa.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić smatra da se podaci o broju zaraženih koronavirusom i dalje kriju od građana Srbije.

On ističe da javnost nije upućena u ono sto se zaista dešava i da smo opet bez rešenja i odluka.

“Mislim da je situacija mnogo lošija nego sto nam se predstavlja, opet nema zaštitne opreme. Nema ni hirurškuh rukavica, pa se odlažu operacije”, upozorava Panić.

Kaze da je gotovo siguran u to da nakon izbora slede vanredne mere.

“Od Kriznog štaba se svašta moze očekivati, danas jedno, sutra drugo. Verujem da će biti i zabrane skupova, verovatno i policijski čas u nekom obimu. U nedostatku opreme i kadra, morate sprečiti širenje infekcije, a mislim da se zbog dešavanja 21. juna sve značajno opustilo i sve mere neće biti donete na vreme”, upozorava Panić.

Govoreći o odnosu prema zdravstvenim radnicima, on tvrdi da nije bilo trajnog povećanja plata, već stimulacija od 10 posto i to na jedan mesec.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *