JAGODINA- Lekari Opšte bolnice u Jagodine daju svoj maksimum da bi stabilizovali životne funkcije trenera mlađih kategorija GFK Jagodina Stefana Pavlovića, što bi omogućilo upućivanje na dalje lečenje u Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu. Pavlovića je udario grom na pomoćnom terenu juče oko 18.40 gde se nalazio sa grupom ,,petlića” na treningu, na sreću niko od dece nije povređen. On je u besvesnom stanju prevežen u bolnicu.  Deca su danas normalno trenirala po kiši na istom terenu.

-Trenutno je u veštačkoj komi, borba lekara više specijalnosti, koja je trajala tokom večeri i noći, nastavlja se i danas. Dogovoreno je upućivanje pacijenta na VMA u Beogradu, što će se najverovatnije i dogoditi, ali pacijent mora da bude stabilnih životnih funkcija da bi se obavio transport. Pacijent je živ, u komi je, očekujemo reakciju organizma na svu primenjenu terapiju, kaže načelnik Urgentne službe te bolnice dr Vladimir Nedeljković.

Po rečima ostalih lekara koji su uključeni u lečenje, najverovatnije je da je grom direktno udario u trenera, imajući u vidu povrede koje ima po telu i predelu grudnog koša. Reč je o masivnom električnom pražnjenju i pitanje je kakav će biti odgovor mozga, sada se očekuje da priroda da podršku lekarima i svim primenjenim merama.

-Sa terase sam gledao trening mlađih kategorija, na tri terena bilo stotinak dece, puna igrališta. Grom je spržio vazduh, elektricitet se mogao osetiti i na 100 metara, veoma jak zvuk nebo je puklo. Video sam kada je munja sevnula, iznad igrališta, video se stub munje od terena ukoso ka nebu. Ispao mi je telefon, ukočila mi se noga. Međumutim, trening nije prestajao, deca su se i dalje igrala, ali ubrzo su primetili da neko leži na terenu. Dvojica su počela reanimaciju čoveka na zemlji, zatim je došao crni džip na teren, pa je stigla hitna pomoć. Veoma potresno, pričaju očevidci događaja.

Na terenima GFK Jagodina danas su ,,normalno” relizovani treninzi mlađih kategorija, deo terena gde je nesrećnog trenera pogodio grom bio je odvojen od ostatka i na njemu nije bilo dece.