JAGODINA- Rukometašice Jagodine spremno dočekuju finalni turnir Kupa Srbije, koji će biti održan u Zrenjaninu narednog vikenda 26. i 27. septembra. Prvu utakmicu Jagodinke igraju je u subotu u 12 sati sa ekipom iz Aranđelovca, ukoliko pobede nastupiće u nedelju u 15 sati u finalu, najverovatnije igraće sa Naisom koja se sastaje u polufinalu sa Borankama. Jagodinke su dva puta osvajale taj trofej i ovo je prilika da tri najbolje ekipe u Srbiji u međusobnim duelima pokažu koja je bila najbolja u sezoni 2019/2020, jer je prvenstvo prekinuto i nije proglašen šampion.

– Drago mi je da se, posle dužeg vremena, vraćamo u normalu. Finalni turnir Kupa Srbije 2019/2020 je prebačan za početak nove sezone zbog pandemije korone. Za nas je takmičenje izuzetno bitno, želimo da osvojimo kup. Međutim, fokusirani smo na polufinalu utakmicu i to je naša prva zvanična utakmica posle marta. Reč o našem starom sportskom rivalu iz Aranđelovca sa kojim vodimo teške i kvalitetne utakmice. Radili smo i spremali za tu utakmicu, želimo da pobedimo u polufinalu, dalje od toga za sada ne razmišljamo, rekao šef stručnog štaba Dragan Markov.

-Finalni turnir Kupa Srbije je za nas kruna prošle sezone u kojoj smo dominirale. To je prilika da još jednom potvrdimo ono što smo radili na pripremama i očekujemo da damo sve od sebe. Verujem u  svoju ekipu i da smo spremni za pobedu nad Bekamentom i da u nedelju igramo u finalu. Neke devojke su napustile klub, neke su došle. Sve naše misli su vezane za finalni turnir. Bilo bi odlično da osvojimo Kup Srbije i tako počne novu sezonu, kazala je kapiten Jelena Gojković.

Finalnu utakmicu Kupa Srbije RTS će direktno prenositi u nedelju u 15 sati.