JAGODINA- Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma otvorili su danas novoizgrađenu osnovnu školu u jagodinskom selu Vinorača

DAČIĆ : POVEĆANjE NATALITETA MOŽDA I NAJVAŽNIJE ZA SRBIJU

“Posebno mi je drago što nas je okupio ovaj lep i plementi povod, kao što je otvaranje nove škole. Uvek se odazivam pozivu Jagodine, jer znam kada me pozovete da je to zbog otvaranja nekih novih objekata. Retkost je u Srbiji da ima toliko novotvorenih objekata kao što je slučaj u Jagodini u poslednjih desetak godina. Otvaranje nove škole u Jagodini znači da ima više dece i to je nešto što što je u ovom trenutku možda i najvažnije za Srbiju, jer Srbiju ne mogu da unište razni drugi neprijatelji, već samo mi sami sebe možemo da uništimo svojim nestajanjem. Zato je važno da ima što više dece i da otvaramo nove objekte” izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik SPS – a Ivica Dačić na otvaranju novoizgrađene osnovne škole u jagodinskom selu Vinorača.

PALMA : ŠIRIMO ŠKOLE I PROIZVODNE HALE

“Pre 3 meseca sam motorom obišao selo Vinoraču i video da osnovna škola nije onakva kakav treba da bude i kako mi, koji vodimo ovaj grad 17 godina, volimo da izgleda. I počeli smo radove. Danas mogu slobodno da vam kažem da je ovo jedna od najlepših škola izgrađenih u Srbiji u novije vreme. Poznato je da se na teritoriji grada Jagodine više dece rađa i zato širimo škole. Neću biti ministar. Ministarsku funkciju su mi nudili i Boris Tadić i Aleksandar Vučić. Ja sam rekao “neću da budem ministar, hoču da pokažem onim minstrima koji slabo rade, da može da se radi dobro za Srbiju i kada nisi ministar i ne treba mi funkcija da radim za Srbiju. I moj cilj i cilj Ivice Dačića nisu funkcije već da Srbija ide napred”, rekao je Marković.

Direktor osnovne škole “Boško Đuričić”, Zoran Marković, kojoj pripada i nova škola u Vinorači, rekao je da je ta škola u poslednjih 5 godina brojnija za 7 odeljenja đaka. Novi osnovna škola u Vinorači kraj Jagodine ima letnju učionicu, zelene površine, igraonicu za decu i sportsko igralište i sve je koštalo 26 000 000 dinara, a ceo iznos finansirala je jagodinska lokalna samouprava.