JAGODINA- Najzaslužnijima uručene Plakete Grada Jagodina i novčani iznos od 50 hiljada dinara. Među dobitnicima 21 zdravstveni radnik, 18 učenika i 7 sportista i sportskih radnika.

-Smatram da sami treba se čuvamo, a pošto nam je struka kazala da će korona trajati još 15,16 meseci i ukoliko budu neke jače mere mislim da će trećina građana Srbije imati neki psihički problem. Moj predlog je da ubace edukativne tv emisije, a ne samo o koroni. Druga tema je Kosovo, nikada se nećemo složiti da donesemo odluku koja će da šteti građanima Srbije i KIM. Nema svadbenih veselja, nema krštenja a bez toga nema budućnosti. Moja poruka je ženite se i udajte se ljudi, pravite decu, rekao je predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma i dodao da je najveći broj priznanja dodeljen zdravstvenim radnicima jer su u 2020. godini spasili veliki broj života.

U ime nagrađenih zahvalio se direktor KBC Dedinje Dr Milovan Bojić i najavio da će novčani deo nagrade i još to toliko ličnih sredstava pokloniti Centru za socijalni rad delu zakorisnike sa posebnim potrebama. Pored njega, na nagradi su se zahvalili učenici Tamara Obrenović i Branislav Ćujić.

Obeležavanju 17. Oktobra prisustvali su predstavnici Ambasade Rusije I Egipta. Predhodno su položeni venci I cveće na grobove oslobodilaca iz Prvog i drugog svetkog rata.