JAGODINA- Rukometašice Jagodine posle 3. kola su prve na tabeli Superlige Srbije sa stoprocentnim učinkom i gol razlikom +25. One su pobedile Mladi radnik iz Radinca 37:20(18:8). Igračica utakmice Aneta Adžić iz Jagodine sa 9 golova. Pored nje, dobru partiju pružile su golman Katarina Kosanović 15 odbrana,Tamara Kaitović, Tanja Ašašanin i Jelena Gojković, koja je igrala samo u prvom pluvremenu. Gošće iz Radnica, najprijatnije iznenađenje Superlige, pokušale su da se primaknu Jagodinkama, ali to im nije uspevalo. Gol razlika je rasla iz minuta u minut. Trener Jagodine Dragan Markov dao je priliku svim igračicama, što nije mogao na predhodnim utakmicama. U protekle dve i po godine rukometašice Jagodine doživele su samo jedan poraz u prvenstvenim duelima,  osvojile su četiri trofeja, dominiraju srpskim rukometom u svakom pogledu.

-Zahvalila bi se ekipi Mladog radnika na fer i korektnoj igri, mojim saigračicama na dobroj utakmici. Ispoštovali smo to što je trener tražio u svlačionici, a to je da budemo skoncetrisane, da pravimo što manje tehničkih greški. Spremamo se za sledeće kolo, gostujemo u Inđiji, kazala je najbolja igračica utakmice Aneta Adžić.

Utakmica sa Mladim radnikom karakteristična je po tome što su u igru nisu ulazile igračice iz prve postave Jelena Đurašinović, Karmen Piler i Nina Bulatović, dok su u publici sedele povređene Anđela Nišavić i  Nataša Lovrić, koja će od ponedeljka početi sa treninzima.

-Čestitke gošćama na fer igri, mojim devojkama na pobedi. Uradili smo ono što je bilo potrebno, zbog onog što nas čeka, održali smo ozbiljnost i koncentraciju, pokušali da ispravimo greške sa predhodnih utakmica. Sigurno je da to može još bolje i trudićemo se da budemo još bolji. To je sport i tome težimo. Zadovoljan sam pobedom , odnosnom devojaka, ali na igri još mnogo moramo da radimo, rekao je strateg Jagodine Dragan Markov.

Sledećeg vikenda rukometašice Jagodine gostuju Želežničaru iz Inđije.

Foto: Mlađan Ivanović