ĆUPRIJA- U Pomoravlju je u novembru testirano 5.049 osoba, od kojih je čak 2.586 bilo pozitivno, dok su samo u prvoj polovini decembra testirane 6.742 osobe, sa 2.855 potvrđenih slučajeva zaraze. U novembu je od posledica korone preminulo 46 ljudi. U poslednjih 4-5 dana imamo blagi pad u Ćupriji, Jagodini i Paraćinu, ali nam veliki broj akutnih slučajeva ne daje za pravo da se opuštamo i da mislimo da će nam biti bolje, kažu lekari iz Ćuprije članovi Štaba za vanredne situacije.

-Zasigurno nam epidemiološki još neko vreme neće biti bolje, sintetizovano je mišljenje lekarske struke. Najbolja ilustracija intenziteta aktuelnog talasa je činjenica da u Pomoravlju polovinu od ukupnog broja preminulih od početka pandemije imamo u ovih poslednjih mesec i po dana!  Inače, kako nam se bliži vreme slava i novogodišnjih i božićnih praznika, lekari koji su učestvovali na današnjoj konferenciji za novinare –  dr Čenić, dr Gajić,  dr Radovanović – složni su u apelu da se ti dani provedu sa ukućanima i da se nijedna od proslava ne slavi masovno „jer ćemo da slavimo a s nekim bliskim sledeće godine nećemo da budemo“.

U kovid bolnicama u Ćupriji, Jagodini i Paraćinu na lečenju se nalazi 300 pacijenata, a više od 30 se nalazi na respiratorima. Kod ovih pacijenata ishod je neizvestan