JAGODINA-Vakcinacija u Gerontološkom centru u Jagodini počinje 25. januara. To je za Central media potvrđeno iz Zavoda za javno zdravlje Pomoravlje iz Ćuprije. U Gerontološkom centru u Jagodini kažu da s nestrpljenjem očekuju vakcinaciju, zato što će zaposleni konačno posle nekoliko meseci izaći iz režima koji je podrazumevao preventivni karantin i odvajanje zaposlenih od sopstvenih porodica na duži vremenski period. Poslednjih dana nekoliko zaposlenih, koji su na raznorazne načine izbegavali da se pridruže kolegama u preventivnom karantinu, su pojedinim medijima slali neistine o situaciji u Gerontološkom centru u Jagodini s ciljem da se uznemiri javnost, saznajemo u toj ustanovi.

Zbog toga u toj ustanovi kažu da se stide svojih kolega koji rade protiv interesa korisnika i interesa zaposlenih i koji se ne pridržavaju epidemioloških mera van radnog vremena i van ustanove.

Direktor Milan Stojanović kaže u kratkoj izjavi za Centralmedia da rukovodioci u sistemu socijalne zaštite ne nastupaju u medijima bez odobrenja resornog ministarstva. On dalje navodi da se situacija u GC Jagodina ni po čemu ne razlikuje u poređenju sa drugim ustanovama ovog tipa u Srbiji.

Kako saznajemo situacija sa koronom je uspešno stavljena pod kontrolu kao i da se režim rada u GC Jagodina odvija pod nadzorom  nadležnog Zavoda za javno zdravlje i po instrukcijama resornog ministarstva.