JAGODINA- Crni korona scenario iz novembra i decembra prošle godine ponavlja se u pomoravskim gradovima, jer je blizu 300 pacijenata hospitalizovano, dnevno se otkrije blizu 200 pozitivnih na koronavirus ili dve trećine od ukupno testiranih, u Paraćinu i Ćupriji škole su prešle na onlajn nastavu, dok u Ćupriji. Decembar prošle godine upisan je crnim slovima, jer je zbog komplikacija izazvanih koronavirusom preminulo je 200 građana iz Pomorskog okruga.

Zbog velikog broja zaraženih među prosveratima  i učenicima u Paraćinu se realizuje nastava na daljinu u svim osnovnim i srednjim školama do 19. marta. Opštinski štab za vanredne situacije u Ćupriji je  preporučio da osnovne škole, počev od 5. do 8. razreda, kao i srednje škole, nastavu obavljaju na daljinu.

Komandant štaba Jovica Antić ocenio je da u ovom trenutku škole nisu u mogućnosti da na adekvatan način organizuju klasičnu nastavu.

U Jagodini je vakcinisano preko 11.000 građana prvom vakcinom, a blizu 6.000 je revakcinisano

Ubrzano se pune kovid odeljenja u bolnicama, u Jagodini 90, Ćupriji 99 i Paraćinu 71, što je duplo više nego pre dve nedelje. Zabeležena su 3 smrtrna slučaja.