ĆUPRIJA- Rebalans budžeta Opštine Ćuprija, za industrijsku zonu u Dobričevu država izdvaja 572 miliona dinara, a za Opštu bolnicu vise desetina miliona evra.

– Do ovih promena došlo je jer smo od Vlade Republike Srbije dobili 122 miliona dinara za opremanje industrijske zone u Dobričevu. To je tek prvi deo sredstava, jer će nam Vlada za ove potrebe relativno brzo transferisati još 450 miliona dinara”, rekao je Ninoslav Erić, predsednik Skupštine opštine Ćuprija, obrazlažući odbornicima zbog čega je na dnevnom redu sednice SO Ćuprija bio i Predlog izmene i dopune Odluke o budžetu opštie Ćuprija za 2021. godinu..

Odgovarajući na odborička pitanja, Ninoslav Erić izjavio je da nije tačno da će Ćuprija da izgubi primat u zdravstvu na nivou okruga, te da od prošle nedelje Opšta bolnica i Dom zdravlja čine jedinstveni Zdravstveni centar u Ćupriji. Potkrepljujući svoj iskaz, predsednik Erić rekao je da je nedavno imao razgovor sa ministrom Sinišom Malim, i da mu je tom prilikom predočeno kako će izgradnja Internističkog bloka ćuprijske bolnice krenuti u drugoj polovini ove godine, posle rebalansa republičkog budžeta.