ĆUPRIJA-Krizni stab Opštine Ćuprija navodi da je epidemiološka situacija u poslednje dve nedelje izuzetno teška  najavljuje da uskoro kreće vakcinacija stanovništva po selima

-Otprilike 50 odsto antigenskih i pi-si-ar testova su pozitivni kod onih pacijenata kod kojih su uzeti uzorci. Ono što je veoma ozbiljno je broj pacijenata u ćuprijskoj bolnici. Približavamo se nekim bolnicama koje su do juče važile kao žarišta. Opšta bolnica Ćuprija je jutros imala 121 a danas nešto pre 15 sati 124 pacijenta. Dakle, vrlo je ozbiljna situacija. U bolnici ima pacijenata iz drugih opština, ali najviše iz naše. Jutros je od 121. pacijenta čak 90 bilo iz opštine Ćuprija, rekao je na danas održanoj Prvoj redovnoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije dr Slobodan Gajić, član štaba i direktor Opšte bolnice Ćuprija, istakavši kako su već povećani kapaciteti kovid bolnice u Ćupriji – sa 120 na 140 pacijenata.

Prema poslednjem izveštju u od 54 testirana pacijenta 28 je pozitivno, hospitalizovano je 122, preminulo dvoje od posledica koronavirusa.