REKOVAC- Pre nekoliko dana tekst objavljen na centralmedia.rs o nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji u Rekovcu i zakazanim izborima za savete mesnih zajednica za 4. april, predsednik te opštine dr Aleksandar Đorđević okarakterisao je kao negatvinu kampanju i lažnim vestima, sebe proglasio nenadležnim za izborne radnje, iako je je komandant Štaba za vanredne situacije, prvi čovek opštine i poverenik SNS,koja je na vlasti, a pre svega lekar. Ali najlakše je zadavati udarce medijima, koji samo prenose konkretne podatke ZJZ i izjave ljudi koji učestvuju u političkom životu ove male, ali veoma koloritne sredine. Tek,  dr Đorđević se ponovo oglasio preko društvenih mreža da informiše građane da su izbori odloženi do daljeg. Ni reči o lažnim vestima, negativnoj kampanji portala protiv najvećih uspeha opštine u protekle tri decenije. Veoma čudno, ali istinito.

-Predsednica Skupštine opštine Rekovac, Mirjana Rakić, usled nepovoljne epidemiološke situacije na teritoriji opštine, a na osnovu izveštaja Doma zdravlja Rekovac, donela je Odluku o prekidu izbornih radnji definisanih Odlukom o raspisivanju izbora za članove saveta mesnih zajednica na teritoriji opštine Rekovac.

Kako se navodi u Odluci, sve do sada preduzete izborne radnje u postupku sprovođenja izbora u mesnim zajednicama na teritoriji opštine Rekovac 2021., ostaju na pravnoj snazi.

Izborni proces nastaviće se kada epidemiološka situacija bude povoljnija, a nastavak izbornih radnji biće uređen posebnim aktom predsednika Skupštine opštine i Izborne komisije, stoji u objavi dr Đorđevića.