JAGODINA-Ovakvim posetama želimo da jačamo još više ekonomsku, zdravstvenu, turistčku i kulturnu saradnju – rekao je Dragan Marković Palma na sastanku

Delegacija, na čijem je čelu predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, u Hurgadi, glavnom gradu regije Crveno more u Egiptu, imala je prijem kod guvernera te regije generala Amr Hanafija.

Marković je svog domaćina upoznao sa članovima medicinsko – političke delegacije, koja ovih dana boravi u Egiptu.

– U našoj delegaciji je 100 lekara i medicinskih sestara i tehničara iz 15 kliničkih centara, bolnica i domova zdravlja iz Srbije i to su sve zdravstveni radnici sa prve linije odbrane od kovida 19 – rekao je Marković i dodao da je do sada u Srbiji vakcinisano skoro 3 miliona građana prvom dozom, a gotovo polovina od tog broja revakcinisana.

– U Srbiji u poslednjih 8 godina postoji ekonomska sigurnost, politička stabilnost i zdravstvena bezbednost za sve građane, što je takođe faktor koji privlači strane investitore – istakao je Marković

On je guverneru Hanafiju preneo pozdrave predsednika Srbije, kao i da ovakvim posetama Srbija želi da još više jača ekonomsku, zdravstvenu, turistčku i kulturnu saradnju.

Marković je generalu Amr Hanfiju i svim muslimanima u Egiptu i celom svetu čestitao Ramazan.

Hanafi: Zainteresovani smo za žitarice, kukuruz, voće i Meso iz Srbije

General Amr Hanafi je rekao da je regija Šarm el Šeik zainteresovana da napravi bratski dogovor sa Jagodinom kao što je to napravio Marsa Alam.

– Ja ću  uskoro na Vaš poziv doći u Srbiju sa delegacijom privrednika. Mi smo zainteresovani za uvoz žitarica, kukuruza, voća i mesa iz Srbije – rekao je Hanafi i saopštio da će regija Crveno more uskoro vakcinisati sve zaposlene u hotelima i sve turističke radnike.

U srpskoj delegaciji na sastanku su bili i potprrdsednica Skupštine Srbije Marija Jevđić iz Jedinstvene Srbije i njen partijski kolega i narodni poslanik Života Starčević, a ispred delegacije lekara, poznazi jagodinski hirurg dr Valentin Mihajlov i ambasador Srbje u Egiptu Jugoslav Vukadinović.

PALMA SA LEKARIMA sa prve kovid linije otputovao U EGIPAT Marković: Na ovaj način izražavamo zahvalnost zdravstvenim radnicima

Zdravstveni radnici sa prve linije odbrane od kovid-19 iz više zdravstvenih ustanova u Srbiji otputovali su u Hurgadu, zajedno s političkom delegacijom koju predvodi lider Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Markovićs.

Delagacija u kojoj je ukupno 130 ljudi, a u kojoj je najbrojniji njen medicinski deo, boraviće u Egiptu do 17. aprila.

Marković kaže da se na ovaj način izražava zahvalnost zdravstvenim radnicima.

U delegaciji su zdravstveni radnici iz Kliničkog centra Srbije, KBC “Dragiša Mišović”, Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, VMA, KBC “Bežanijska kosa”, Kliničkog centra Niš, Kovid bolnice Kruševac, Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju iz Beograda, Medicinskog sistema Beograd.

Takođe, u Hurgadu su otišli i zdravstveni radnici iz Opšte bolnice u Jagodini i Doma zdravlja u Jagodini, Opštih bolnica u Ćupriji i Paraćinu, Doma zdravlja “dr Simo Mlošević” iz Beograda i zdravstvenih centara u Despotovcu i Rekovcu.

“Ceo trošak ovog puta i boravka u Egiptu snose donatori, a obezbedio sam donatore i za odlazak 1.000 lekara i uopšte zdravstvenih radnika u Grčku u junu ove godine”, rekao je Marković pred odlazak u Egipat.

Zdravstveni radnici obići će Klinički centar u Hurgadi i razgovarati sa egipatskim kolegama.