JAGODINA- GFK Jagodina i Borac 1926 kažnjeni su sa novčanim kaznama i oduzimanjem po šest bodova zbog toga što su “svojim činjenjem ugrozili i povredili integritet fudbalskih utakmica Prve Lige Srbije“ u mečevima sa Trajalom, odnosno Železničarom, saopštila je Disciplinska komisija Fudbalski savez Srbije.

Posle upozorenja i sumnji koje je UEFA iznela u vezi sa regularnošću dve utakmice, koje su odigrane u martu, Fudbalski savez Srbije je ovog puta ekspresno reagovao i doneo odluku o kažnjavanju Prvoligaša.

Borac je u Pančevu izgubio od Železničara sa 0:1, dok se Jagodina sa gostovanja kod Trajala u Kruševcu vratila sa porazom od 3:0.

Oba kluba su kažnjena oduzimanjem po šest bodova na tabeli Prve lige Srbije, a Jagodina i kaznom kaznom od 6 miliona dinara, dok je Borac 1926 kažnjen iznosom od 4 miliona dinara.

Imena ovih klubova samo asociraju na one koji su ugašeni i ponovo ,,oživeli sa novim nazivom”, te varali fudbalere i ostali dužni, ali sada je ta teška hipoteka u javnosti samo produbljena ,,nameštanjem”, odnosno prema pojašnjenju FSS neregularnostima što je širi kontekst i uključuje više činilaca. FSS je najavio spremnost da sarađuje sa državnim organima u smislu eventualnog krivičnog gonjenja.