Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je da za postupanje u predmetu povodom navoda Marinike Tepić protiv Dragana Markovića Palme ovlasti Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Ovu odluku je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

U saopštenju Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu, koje je dostavljeno Tanjugu, precizira se da je to tužilaštvo “po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, u predmetu tog tužilaštva koji je formiran u vezi sa saopštenjem potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić sa konferencije za štampu od 19. aprila, danas, iz stvarnih razloga, donelo odluku o supstituciji kojom je ovlastilo Više javno tužilaštvo u Kraljevu da postupa u tom predmetu”.

Supstitucija nadležnosti podrazumeva izmeštanje nadležnosti i to znači da će ovaj predmet, koji je pokrenut u Jagodini, nastaviti da vodi tužilaštvo u Kraljevu.

Tepićeva je predsednika Skupštine opštine Jagodine i lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu označila kao odgovornog za podvođenje žena i devojaka u Jagodini.

Više javno tužilaštvo u Jagodini je već naložilo policiji da prikupi informacije i obaveštenja o navodima Tepićeve i da ispita sve pomenute osobe u tom slučaju.

Marković je, inače, odbacio sve optužbe kao lažne.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je da će u ponedeljak u 13 sati dati iskaz u policiji u Jagodini u vezi sa saznanjima oko podvođenja maloletnica o čemu je govorila prethodnih dana.