SVILAJNAC-Roditelji dece koja pohađaju PU „Dečja radost“ Svilajnac dostavili su Opštini Svilajnac dokaze da su plaćali režijske troškove u iznosu od 50 odsto ukupne cene i za one mesece i dane kada njihova deca nisu koristila usluge Vrtića, što znači da je PU „Dečja radost“ ovu naplatu vršila suprotno Naredbi Štaba za vanredne situacije opštine Svilajnac, stoji u saopštenju te opštine na društvenim mrežama.

Naredbom Štaba za vanredne situacije opštine Svilanac, od 16. marta 2020. godine, naloženo je PU “Dečja radost” Svilajnac po otpočinjanju sa redovnim radom, dakle od 11. maja 2020. godine, pa dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19, naplaćuje boravak u Vrtiću samo za decu koja koriste uslugu Vrtića, odnosno da ne naplaćuje režijske troškove za dane i mesece kada deca ne borave u Vrtiću.

Ustanova nije vršila naplatu za decu koja od 11. maja 2020. godine do danas uopšte nisu dolazila u Vrtić, međutim, roditeljima dece koja su u nekom periodu od 11. maja do danas nisu boravila u Vrtiću,  dete nije dolazilo u Vrtić u novembru i decembru 2020., naplaćeni su režijski troškovi, što je suprotno pomenutoj Naredbi Štaba i što potvrđuju uplatnice koje su roditelji dostavili.