TREĆA PODELA PAKETA POMOĆI KORISNICIMA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD

SVILAJNAC-Ove nedelje počela je treća po redu podela paketa pomoći za 400 porodica, koje su korisnici Centra za socijalni rad. Paketi sa osnovnim namirnicima i sredstvima za higijenu dopunjeni su sredstvima za dezinfekciju ruku, a podelu na terenu, na kućne adrese, vrše Centar za brigu o porodici u saradnji sa Crvenim Krstom i Centrom za socijalni rad. Ovom prilikom nekoliko porodica obišla je i zamenik predsednika opštine Dragana Radević:

“Ovo je ujedno i prilika da obiđemo korisnike i koliko smo u mogućnosti da im olakšamo predstojeće praznike. Još jednom će se sa ljudima razgovarati o vakcinaciji i biće im pružena puna pomoć i podrška u tom procesu– izjavila je ona.

88-godišnja baka Leposava Urošević iz Svilajnca, koja u živi sama, kaže da joj je ova pomoć veoma značajna jer se teško kreće i živi samo od socijalne pomoći:

“Znači mi i samo kad me neko obiđe, a zahvaljujem se i na ovom paketu i na tome što pomažete nas stare i nemoćne. Zahvaljujem se i na pomoći oko vakcinacije, meni je teško da odem sama u Dom zdravlja” – rekla nam je ona.

Zaključno sa ovim krugom, ukupno će biti podeljeno oko 1.200 paketa pomoći.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *