POČASNI KONZUL SRBIJE U ITALIJI DEMANTOVAO OPTUŽBE SANDE RAŠKOVIĆ IVIĆ O PODVOĐENJU!

Profesor Roberto Veraldi, počasni konzul Srbije u Italiji, poslao je pismo našem ambasadoru u ovoj zemlji Goranu Aleksiću povodom izjava Sande Rašković Ivić u kojoj ga je citirala povodom optužbi protiv Dragana Markovića Palme i navodnog podvođenja devojaka na žurkama u Jagodini

Dragi ambasasore Gorane,

Nekim slučajem dobio sam vesti o nekim izjavama. S tim u vezi moram Vam reći da nakon 11 godina iskreno više se i ne sećam. Ono što je sigurno, bio je moj neformalni intervju jer uglavnom sve šaljem putem e-maila. O neželjenim nesporazumima: svi znaju da obično govorim u pisanoj formi. U svakom slučaju imam vrlo nejasno i vrlo izbledelo sećanje na to putovanje koje je započelo ako se sećam dobro sa poteskoćom u razumevanju ko je sa kim po sobama ( inače bio sam sam u sobi).

Moju veliku zbunjenost koju je stvarala glasna muzika, moje nepoznavanje jezika zbog čega sam često bio ćutljiv i gledao i divio se (podsećam Vas da sam fasciniran drugim kulturama), velikoj želji za životom koji ima Vaša zemlja. Da li je bilo šale? Kako da ne ili malo više sigurno je bilo, pogotovo sa moje strane jer alkohol ne podnosim dobro. Sigurno sam rimovano odgovarao na šale domacina (osobi mnogo jakoj u svojim idejama) i domaćina. Drugog se i ne sećam iskreno a i ne ulazim u privatne živote. Ako sam negde i pogrešio u životu izdahnem samo i osvrnem se ličnim i porodičnim dogadjajima, i ova pandemija naterala me je da sagledam mnoge pozicije. Sada tražim zaborav svog imena i sebe.

Zbog poštovanja koje imam prema Vašoj zemlji i Vašim institucijama i prema Vama koji predstavljate njihovu sintezu u Italiji, ovom prilikom se nadam da možemo da zatvorimo ovo pitanje. Povukao sam se da kažem izmedju ozbiljnog i šaljivog u “privatni život” i posvećujem se samo porodici, učenju i studentima.

Dragi pozdrav

Roberto Veraldi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *