SVILAJNAC-   Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu pripremio je posebnu ponudu za uskršnje i prvomajske praznike. Radno vreme od 30. aprila do 5. maja biće produženo – od 10 do 20 časova, a za sve posetioce biće organizovani posebni sadržaji i aktivnosti. „Praznici u Dino parku “  sadržaće posebne radionice sa temama prilagođenim svim uzrastima, kvizove sa nagradama za najmlađe i brojne druge sadržaje prilagođene trenutnoj epidemiološkoj situaciji:

„Nudimo uživanje u jedinstvenom ambijentu sa pogledom na jazero, vulkan, dinosauruse u prirodnoj veličini i autentičnu vegetaciju iz doba Jure. Osim toga, pripremili smo  specijalnu ponudu restorana i suvenirnice, a za najmlađe posetioce organizujemo niz naučno – obrazovnih radionica sa animatorom u našoj igraonici. Tako da garantujemo uživanje za celu porodicu i sve generacije“ – izjavio je Stefan Radević, kustos Prirodnjačkog centra.

Prirodnjački centar Srbije beleži godišnje oko 100.000 posetilaca iz celog regiona, a jedno je od nezaobilaznih mesta za porodične izlete i ekskurzije i lider naučno-obrazovnog turizma u regionu. Sa devet stalnih postavki, mnoštvom gostujućih izložbi i ekskluzivnim novitetima svake sezone, privlači i sve veću pažnju javnosti. Tako je za novu sezonu obogaćena izložba “Životinje Afrike” novim eksponatom, promenjen je ambijent restorana, urađena nova igraonica za decu, a sve izložbe su digitalizovane sistemom QR kodova, pomoću kojih posetioci mogu dobiti informacije o eksponatima i putem digitalnih platformi.

Specifični i moderni spoj nauke, obrazovanja, kulture i zabave čini Prirodnjački centar jedinstvenom turističkom atrakcijom u kojoj podjednako uživaju sve generacije:

„Obeležićemo i 10. maj, svetski Dan ptica i drveća, tako što ćemo u našem dino parku posaditi reliktne vrste flore koje nedostaju. Upravo te vrste drveća ( cikasi, palme i paprati ) učiniće naš park autentičnijim. Takođe, tom prilikom postavićemo i kućice za ptice koje su neretko stanovnici našeg parka iz doba Jure“ – rekao je Radević.