JAGODINA-Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini ističu da je netačna informacija da je obijen stan Katarine Jokić, predsednice Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde u Jagodini, stoji u saopštenju PU Jagodina.

-Činjenica je da je policiji prijavljeno navodno obijanje stana i da je policija odmah izašla na lice mesta kako bi utvrdila sve činjenice i okolnosti.

Policija je zatekla zaključana vrata, koja je otključao sin Katarine Jokić, koji je obijanje i prijavio.

Kriminalističko-tehničkim pregledom vrata nisu uočena vidna oštećenja koja bi nastala upotrebom fizičke snage ili podesnog alata.

Sin Katarine Jokić, takođe je izjavio da je stan u stanju u kakvom ga je ostavio i da ne sumnja da je neko ulazio u stan, kao i da iz njega ništa ne nedostaje.

O događaju je obavešten osnovni javni tužilac koji se izjasnio da u događaju nema elemenata krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti i naložio da mu se dostavi izveštaj.

Policijska uprava apeluje na sve da ne zloupotrebljavaju policijske službenike za dnevno-političke obračune, navodi se na kraju saopštenja policije.

ĐILASE, ZAR I NA VASKRS LAŽEŠ? Palma reagovao na tvrdnje o obijanju stana Katarine Jokić

POVODOM današnje vesti koja se pojavila u pojedinim medijima da su na stanu Katarine Jokić, funkcionerke Đilasove stranke u Jagodini obijena vrata, medijima se obratio predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

– Radnica Dragana Đilasa, Marinika Tepić, objavila je na svom tviter nalogu lažnu vest da su odbijena vrata na stanu Katarine Jokić, funkcionerke Đilasove stranke u Jagodini. Radnica Dragana Đilasa, Marinika Tepić, je odmah uprla prst u mene, još jednom me lažno optuživši kao nalogodavca. Čak je pozvala i Republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac da “traži privođenje i spreči zastrašivanje ljudi”.

Policijska uprava u Jagodini je odmah reagovala na prijavu sina te članice Đilasove stranke, izvršila uviđaj i utvrdili su da na vratima tog stana nema tragova obijanja, niti razvaljivanja. Zvanično smo zatražili i dobili zapisnik PU u Jagodini koji vam prilažemo.

U svojoj laži su čak izjavili da su izvršioci prethodno skinuli sijalice iznad ulaza u stan, kako bi prikrili identitete od komšija, iako su navodno komšije sve potvrdile policiji.

Sve je laž!

Đilase zar i na Vaskrs lažeš!

Đilase to da si okružen kriminalcima, da si siledžija, da tukao si tasta i ženu a nisi odgovarao jer je neko zataškao, ja sam za to pokazao zvanične dokaze. Službenu belešku da si napao ženu i tukao tasta nisu potpisali lažni svedoci koje ti koristiš protiv mene, već tvoja bivša supruga Iva Đilas. Tvoja radnica Marinika Tepić poziva Zagorku Dolovac da reaguje na vaše laži a ja pozivam Zagorku Dolovac da reaguje po službenoj belešci koju je potpisala tvoja bivša supruga i da reaguje na navode da si dok si bio na vlasti zaradio ogromne pare.

Za sve vaše laži bićete tuženi. Greh je Đilase lagati, a na Vaskrs lagati je još veći greh” izjavio je Dragan Marković Palma.

 

SSP traži hitnu istragu

Tepić je objavi na Twitteru pozvala republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac da reaguje.

Stranka slobode i pravde zatražila je 1. maja od policije i tužilaštva da hitno otkriju izvršioce i nalogodavce.

U saopštenju te partije se navodi da njihova funkcionerka Katarina Jokić i njen sin u momentu razvaljivanja brave i vrata nisu bili u stanu.

“Napominjemo da su izvršioci prethodno skinuli i sijalice iznad ulaza u stan, kako bi prikrili identitete od komšija, iako su komšije potvrdile sve ovo policiji”, piše u saopštenju SSP-a, uz ocenu da je reč o “smišljenom i namernom zastrašivanju”.

SSP je 1. maja navela da je “indikativno i zastrašujuće” što je stan Katarine Jokić obijen u vreme kada su protiv predsednika Skupštine opštine Jagodina i lidera Jedinstvene Srbije, stranke vladajuće koalicije, Dragana Markovića Palme iznete optužbe za podvođenje maloletnica.