“Srpska pravoslavna crkva i Grčka pravoslavna crkva vekovima imaju dobru saradnju. I u ovom 21. veku i jedna i druga crkva su neophodne svom narodu da poštujemo našu pravoslavnu tradiciju i da ne slušamo neke moćnike iz beloga sveta koji žele da promene našu istoriju. Naše vrednosti su porodice, deca, kumovi, prijatelji, a ne neke vrednosti koje žele da nam nametnu i da naš identitet promene i nikada nećemo prihvatiti nešto što nije u skladu sa pravilima pravoslavne crkve. Srbija je uvek imala pritisak nekih velikih sila i u poslednje vreme je sve češći taj verbalni pritisak da mi kažemo za nešto što je naše da kažemo “nije to naše od sutra je to vaše “, mislim na Kosovo i Metohiju”, rekao je Dragan Marković Palma. “Mi poštujemo sve vere, ali isto tako volimo našu veru i želimo da i svi poštuju našu veru i da duhovnost i mudrost bude ono što će da nas vodi, a ne  hrabrost kao mnogo puta u istoriji. Mi ne želimo da nam više deca ginu, nego da se borimo pravdom. Svi treba da slušamo šta govori crkva. I želim da pozovem sve koji imaju ekonomske mogućnosti i u Srbiji i u Grčkoj da pomognu izgradnju hramova i ono sto je najvažnije da verujemo da postoji nešto . Crkva je simbol svakog čoveka “, rekao je Marković i zahvalio se Mitropolitu solunskom Varnavi, koga je pozvao da sa delegacijom poseti Jagodinu i Srbiju.”I da nikada ne dozvolimo da u crkvu udju dva muškarca i da kažu kako su oni “raba božija ” jedan drugom. I neka svako ima slobodu, ali Srpska pravoslavna crkva i Grčka pravoslavna crkva imaju svoja pravila od kojih nikada neće odustati” porucio je Marković .

ZAHVALJUJUĆI VUČIĆU IZGRAĐENO JE MNOGO CRKAVA I HRAMOVA

Poslednjih deset godina je mnogo pravoslavnih crkava i hramova napravljeno u Srbiji zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću .

VARNAVA : RADUJEMO SE NAPRETKU SRBIJE

“Ovde u ovom Hramu zelim da licno podrzim i da blagosiljam ono sto radi Dragan Marković Palma. Zelim da blagosiljam i Vaš grad Jagodinu, Vašu porodicu i ceo srpski narod. Mi se radujemo napretku Srbije. Mi govorimo jednim jezikom, a to je pravoslavni jezik”, poručio je Mitropolit Solunski Varnava. U crkvi pravoslavnoj u Solunu zajedno su Vaškrsnji tropar otpevali sveštenici iz Jagodine i Soluna. U srpskoj delegaciji u poseti Mitropoliji Solunskoj bilo je 8 sveštenika Srpske pravoslavne crkve iz Jagodin iz Beličkog namešnistva i poverenik manastira Hilandar za Srbiju Miloš Stojković , kao i narodni poslanici Jedinstvene Srbije Života Starčević i Djordje Kosanić i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević .