PARKING SERVIS U SVILAJNCU

SVILAJNAC-Parking servis opštinskog javnog preduzeća ′′ Morava ′′ Svilajnac počeo je sa radom. Na teritoriji užeg gradskog jezgra uvedena je parking zona kako bi se uredilo parking prostor i omogućilo veći pristup pojedinačnim parking prostorima a naš grad je nastavio da organizuje i čuva životnu sredinu.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović izjavio je da parking servis nije novina u Svilajncu, da je postojao ranije:

′′ Poslove parking servisa prethodno je obavljala privatna firma, koja je u jednom trenutku odustala od tog posla i nastao je veliki problem parkiranja širom grada. Zauzeti, desetine vozila na prodaju danima zauzimaju obeležene parking prostore, dok ljudi koji žive ili rade u gradu nemaju parking mesta. Ovu odluku smo odložili, ali nema uređenog parkinga bez punjenja i uređenog sistema – objasnio je Milanović.

U novom sistemu parking servisa nalaze se kategorisane karte, za osobe sa invaliditetom parking je besplatan, za stanare objekata koji žive na zoniranom prostoru mesečna karta je 346 dinara, za preduzetnike mesečna karta je 1.155 dinara, dok je za svi ostali cena je po 35 dinara na sat, ili 140 dinara celodnevna parking karta.

Građani se od danas mogu prijaviti za kategorisane parking karte u jedinici Parking servisa. Sve dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na 035/323-280 ili u prostorijama Parking servisa u ulici Kriva Čaršija 48. Takođe, sve informacije o funkcionisanju Parking servisa dostupne su na www.kjpmorava.rs i kontakt mejl je parkingservis@kjpmorava.rs

 

NAČINI PLAĆANjA PARKINGA

Parkiranje u zoni parkiranja naplaćuje se u radnom vremenu Parking servisa, radnim danima od 6 do 21 i subotom od 6 do 14 časova i nije ograničen na vreme.

Parking karte se mogu kupiti elektronski – slanjem SMS poruke, i u saobraćaju.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na 035/323-280 ili u prostorijama Parking servisa u ulici Kriva Čaršija 48. Takođe, sve informacije o funkcionisanju Parking servisa dostupne su na www.kjpmorava.rs i kontakt mejl je parkingservis@kjpmorava.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *