KRALJICE SRPSKOG RUKOMETA JOŠ JAČE U NAREDNOJ SEZONI – JAGODINKE SE POJAČAVAJU IZ FRANCUSKE LIGE

JAGODINA- Sudeći po početku formiranja nove ekipe, rukometašice Jagodine u novoj sezoni žele da nastave dominaciju i petu godinu zaredom u domaćem prvenstvu, ali i da naprave iskorak na međunarodnoj sceni. Novo, staro lice u redovima Jagodinki je Marija Janjić (32), koja je posle 9 godina u Francuskoj, zemlji sa jednom od najjačih liga u ženskom rukometu, rešila da se vrati u klub gde je ostvarila svoje igračke vrhunce i u jednom periodu bila reprezentativka Srbije.  Marija Janjić je u prošloj sezoni igrala veoma zapaženu ulogu u Nici u prvom stepenu takmičenja. Ona je dva puta bila najbolji strelac francuske druge lige. Njene ambicije se pokalpaju sa sportskim ciljevima kluba i namerama nauspešnijeg domaćeg stratega Dragana Markova, a to je osvajanje svih domaćih trofeja i pobeda u svim utakmicama, te priprema ekipe za evropska takmičenja. Marija Janjić je poznata po besprekornoj odbrani i igri na sve tri bekovske pozicije.

-Iskustvo koje nam donosi Marija Janjić je potrebno za evropske utakmice, biće dominantna u domaćem prvesntvu. Nema predaha, jer želimo uspehe na svim frontovima. Vredno smo radili na pojačanjima tokom proleća i naši navijači treba da očekuju još bolju i uspešniju ekipu u novoj sezoni. Proverne igračice, pre svega vredne i marljive, željne uspeha i trofeja biće u novom  sastavu Jagodine, kaže predsednik kluba Aleksandar Miladinović.

U narednim danima biće predstavljena nova pojačanja, a na početku priprema, krajem jula, biće poznat kompletan sastav ekipe koja će braniti sva tri domaća trofeja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *