JAGODINA- Pravoslavni teolog i predstavnik manastira Hilandar  Miloš Stojković izjavio je  povodom neprimerenih medijskih napada na na Andreja Vučića, brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da je on uz dobre i iskrene Srbe.

-Andrej Vučić je sa nama običnima koji nemaju 619 miliona evra, kao što ni on nema, ali ima srpski duh, čojstvo, ponos i dostojanstvo, to smeta kriminalcima. Ne mrzi nikoga, a voli sve druge.Ima blagoslov Svete Gore i manastira Hilandar, za razliku od onih koji su ukrali 619 miliona evra i sada tim novcem finansiraju antisrpske aktivnosti. Izdali su sve srpsko što je moglo da se izda, a sada blate sve što miriše i liči na srpsko. Pitam te koji blate sve srpsko, da li je Republika Srpska genocidna ili nije, da li su Srbi genocidan narod? Porodica Vučić šeta na Spasovdanskoj litiji, gde su oni koji sve sprsko negiraju, pita se Stojković.

-Ko je branio onima koji su bili na vlasti i pljačkali Srbiju da pomažu srpske svetinje i učestvuju i tako saborno i veličanstveno organizuju Spasovdansku litiju. Ko im je branio da obnavljaju konak Svetog Prohora Pčinjskog, umesto što su napadali Eparhiju Vranjsku, dodao je Stojković.

Foto: Hilandar