PARAĆIN-GG Sigurno napred pozvala je odbornike  većine u SO Paraćin, koju čine SNS, SPS i GG Zdrava priča da povuku predloge koji po njima predstavljaju  ,, direktno pljačkanje opštinskog budžeta i imovine”, ali većina je danas usvojila odluke.  Predsednik te opštine Vladimir Milićević nije želeo da komentariše današnje odluke odbornika, niti ocene opozicije. ,,RM Stubica” bivša firma odbornice Radojke Milovanović-SNS, sada u vlasništvu njenog supruga i ćerke, u trampi sa opštinom dobila 1,42 hektra u centru izletišta Sisevac.

GG Sigurno napred pozvala je odborničku većinu da povuku predloge odluka o pribavljanju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnu svojinu za potrebe uređenja površine javne namene i predlog ugovora o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu putem razmene, a odbornik Goran Marjanović predložio je amandmane na predloge o javnom prevozu.

-Jasno je naime da je reč o koruptivnoj aktivnosti na štetu opštine, koja bi trebalo da bude legalizovana skupšinskom odlukom. Ne postoji nikakav interes opštine da se liši najvrednije imovine u Sisevcu i to neposrednom pogodbom – trampom. Ovo se može oceniti samo kao kriminalna aktivnost i nikako drugačije. Kriminalna aktivnost sprovedena u interesu izbegavanja konkurencije do koje bi eventualno došlo u postupku prodaje putem licitacije, stoji u saopštenju GG Sigurno napred.

Odbornica SNS Radojka Milovanović je do oktobra prošle godine bila vlasnica skoro 40 odsto preduzeća ,,RM Stubica”, kada je taj udeo prenela na ćerku Oliveru, dok 60 odsto kapitala preduzeća pripada njenom suprugu Radosavu.

Šef odborničke grupe GG Sigurno napred Saša Paunović se pita zašto opština trampi zemljište.

– Jasno je šta je interes “RM Stubica” – da bez ikakve konkurencije, direktnim dogovorom, bez licitacije dođe do 1.42 hektara u srcu Sisevca, odnosno 217 evra po aru, ističe on i dodaje da ne vidi nikakav razlog da se zemljište na atraktivnom mestu trampi, osim ako neko ne želi nekom da “učini”, a neko ko nešto ovako čini ili je uzeo neke pare ili je sišao s uma.

-Ovo je uz subvencije prevoza apsolutno hit rezultat naprednjaka u prvoj godini vlasti, pljačka opštinske imovine i budžeta koja se ni sa čim ne može porediti. Što se mene tiče, ovo su zaista sjajne odluke, ,,prevoz i Sisevac”. Stepen pokazane bahatosti u pljačkanju, direktno povezan sa stepenom neznanja u poslu, svakako je najbolji dokaz da je savršeno tačno ono što smo pričali prošle godine pre izbora – da će u slučaju pobede SNS Paraćin biti opljačkan i predat u ruke tajkuna, objašnjava on.

Paunović tvrdi da su odbornici većine u SO Paraćin su usvojili predlog odluke o poveravanju javnog prevoza  na najmanje 10 godina umesto na 5 kao do sada, te da je Opština je toliko ,,dobrodušna” da prevoznik dobija imunitet u odnosu na moguće promene propisa, tj. zakoni mogu da se menjaju, ali prevoznik mora da dobije istu količinu para kao kad je posao ugovoren.

-I ova godina za nama je pokazala da je lokalna “nova” vlast uložila ogroman napor i dovitljivost samo za dve stvari – kako da se povećaju subvencije za prevoz i kako da “RM Stubica” dobije nekoliko hektara zemlje u Sisevcu. Sve drugo propada, a jedini poslovi koji se još sprovode su oni koji su ugovoreni prethodnih godina. Vlast SNS u Paraćinu pokazala se gorom i koruptivnijom nego što sam to mislio. Verovao sam da će ipak dobiti neku pomoć iz republike koja bi bila iole značajna, a nisam verovao da će baš samo da pljačkaju. Nisam video te “sposobne nove ljude”, ali nisam ni očekivao ovu totalnu ispodprosečnost i nesposobnost. Žao mi je zbog toga, godinama sam se trudio da stvari funkcionišu koliko je to bilo moguće i da se bar po malo napreduje, zaključio je Paunović.

Odbornici GG Sigurno napred su predali amandmane kojima bi se problematični predlozi ispravili, ali ih je skupštinska većina odbila.